Oryx Island – 5 звездното предложение от Катар

17.03.2014

Oryx Island – 5 звездното предложение на Катар за Мондиал 2022Една от перлите в арабския свят и безспорно най-богатата държава в света Катар, разкри подробности около своя най-нов и амбициозен проект. В отговор на нарастващите критики по отношение на способностите да организира Световното първенство по футбол през 2022 г., малката държава планира да построи изкуствен остров с плаващи хотели, луксозни вили и воден парк в близост до крайбрежието на Доха.

Компанията, създала идеята е Sigge Architects, на чиито плещи вече лежи реализирането на напълно новия остров.

Катар прави екзотичен остров специално за Мондиал 2022Oryx Island ще разполага с 234 луксозни вили, ресторанти, магазини, воден парк и три постоянни хотела. Интериорът им ще бъде съобразен както със съвременните тенденции в архитектурата, така и с предимствата на уникалната локация на острова. Хотелите са проектирани с изцяло изчистен дизайн, като акцентът ще пада върху големите стъклени стени, които ще предоставят незабравима гледка към океана. Пет круизни кораба пък ще модифицирани в плаващи хотели, за да задоволят временно очаквания скок в търсенето на хотелски стаи.  Островът ще бъде с капацитет 20 – 25 хил. души, като транспортът от и в него ще се осъществява с електромобили, водни таксита, ферибот и частни лодки и яхти. Огромният комплекс ще разполага със собствени комунални услуги, канализация, пречиствателна станция, инсталации за рециклиране, а също така и ще генерира собствена електроенергия, като това ще спомогне за освобождаване от обвързаността с твърде ограничената инфраструктурата около него. От птичи поглед островът ще изобразява антилопата Орикс – националният символ на  Катар.

Целта на бъдещия проект е да задоволи изцяло нуждите на футболните заплянковци, които ще посетят страната през 2022 година за Световното първенство. След края на спортното събитие плаващите хотели ще могат да бъдат преместени на други места, а също и с възможност да бъдат изцяло ремонтирани, с цел други бъдещи събития.Екзотично предложение от Катар за Мондиал 22

Тази брилянтната и същевременно иновативна идея, едва ли обаче ще е по джоба на всеки. Макар все още да не е известна стойността на нощувката в луксозния комплекс е ясно, че инвестицията е от поне 5,5 милиона долара. Точно толкова ще получи дружеството Barwa Real Estate Co, на което ще бъде поверено изграждането на мащабния туристически проект.Очаква се строителството да отнеме 7-8 години и да приключи година преди старта на Мондиал 2022.

Автор: Мария Стоянова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването