Оставете събитията да се случат сами

След всеки край, следва ново начало

26.07.2015

Един от основните принципи в живота е, че успехът е резултат от добрия баланс между това да предизвикаш събитията и това да ги оставиш да се случат сами. Не казвам, че не е наше задължение да си поставяме цели, успешно да реализираме потенциала си и да даваме всичко от себе си. Нужно е и ние да полагаме усилия, за да може нещата да се случат, но е нужно също така и да умеем да оставяме нещата да се случват от само себе си. Казано по друг начин, направете всичко, което е по силите ви – после оставете животът да свърши останалото.

Понякога е нужно да оставим събитията да се случат сами. Животът си знае работата…

Животът винаги ви води до място, което е по-добро, дори когато нещата не изглежда, че се случват точно така. Не си мислете, че успелите хора не са преминали през трудности и препятствия и не са имали дни, в които нищо не се получавало и са били на крачка от ръба да се откажат. Те просто са били търпеливи, оставили са живота да ги води и са дочакали своя шанс.

Вижте още: Малките пропуски водят до големи провали

Затова е важно да се научим, че понякога най-доброто, което можем да направим е да оставим живота да ни води. Този урок не е лесен, но ако сте опитали всичко възможно да реализирате някаква цел и нищо не се е получило така, както сте планирали, то значи е настъпил момента, в който трябва да престанете да полагате толкова големи усилия. Отпуснете се и си починете. Може би нищо не се е объркало, просто моментът е неподходящ. Може би онова, което искате не е във ваш интерес. Когато една врата се затвори, ще се отвори друга, с нови възможности. Много често в живота, когато се откажем от онова, за което сме мислили, че е най-доброто за нас, се разкрива пространство, за да се случи нещо още по-добро. Защото след всеки край следва ново начало. Просто бъдете търпеливи.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването