Остави злото на този, който го прави

- Марк Аврелий

09.08.2017

Животът ни поднася различна палитра от емоции и безброй много срещи и раздели.

Сблъскваме се с добри и лоши хора. Много често това са едни и същи личности, които ни показват различни страни на своята същност. Защото няма само черно и само бяло в нашия свят. Всяко нещо носи своите нюанси и това, което за едни е неприемливо и зло, за други не е нищо, от което трябва да се страхуваме.

Важно правило: остави злото на този, който го прави

Факт е, че само този, който познава истинската душевна болка може да оцени радостта и удоволствието от това да бъдеш отдаден на човека до себе си, да бъдеш благодетел, да помагаш.

За съжаление, страданието все още е мерило за това до колко мъдри и проницателни сме за важните неща.

Често чуваме позиции от типа: „Няма да направя нищо за никого, ще гледам само себе си, защото никой няма да си мръдне пръста за мен, когато аз самия се нуждая от помощ“.

Подобни реплики са наситени с разочарования и със сигурност носят белези от лош опит и неприятни преживявания.

Но въпреки това, само тези, които са готови да познаят дълбоката драма на живота, притежават способността да превъзмогнат трудностите и да преживеят чисти състояния на радост и любов.

Следвайте вашите принципи и ценности

Драмата на живота няма край…

Затова, ако все пак, срещате злоба, недоброжелателност и завист, просто оставете тези негативни чувства на техните притежатели. Не ги приемайте и не ги превръщайте във ваш товар, това ви разболява и дърпа назад.

Дори и да ви се струва трудно да ограничите злото и да го държите далече от вас, само в момента, в който се опитате да поставите бариерата, ще видите, че това е напълно възможно.

Повтаряйте си думите на Марк Аврелий „Остави злото на този, който го прави„ и вървете по пътя напред.

Следвайте вашите принципи и ценности и се научете да слушате сърцето си, само то знае кое е добро за вас.

 

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването