От готвач към бизнесмен – Гордън Рамзи

Уроци от кухнята

20.10.2015

Какво можем да научим от един истински шеф готвач (роден в бедност, от шотландски произход, с много малки перспективи)? Ако името на този човек е Гордън Рамзи – можем да научим един куп рецепти за това как да пробием в предприемачеството.

От готвач към бизнесмен – Гордън Рамзи

Гордън Размзи нашумя изключително много благодарение на невероятния си кулинарен талант и участието си в тв шоута, като MasterChef. Но за да достигне тези върхове той е извървял един много дълъг и труден път към успеха, тръгнал от нулата. Ето какви поуки можем да си вземем от неговите житейски изпитания:

Предизвикателното детство може да вдъхнови величие

Често именно децата израснали в голяма бедност и с трудно детство, се превръщат в най-успешните хора. Такъв е и случаят на господин Рамзи. Той се изнася от дома си на едва 16-годишна възраст. От тогава се бори със зъби и нокти да стигне до това, което е в момента.

Каква е поуката? Не е важно от къде идваш, а къде искаш да отидеш.

Грешките ни могат да ни отведат в правилната посока

Първа работа на Гордън Рамзи е като готвач в приличен хотел – Wroxton House Hotel. Поради факта, че е спал с жената на собственика, той напуска тази си позиция и се мести в Лондон.

Дали би стигнал до сегашните си величини, ако не беше допуснал тази грешка, довела го до решението да се премести? Може би да, може би не.

От готвач към бизнесмен - Гордън Рамзи

http://slickzine.com/

Неуспехът е част от успеха

Може да имате перфектния продукт, възприемчива публика и голямо име в индустрията и все пак да претърпите неочакван провал. Този урок се подсилва от факта, че Гордън Рамзи е затворил общо 12 ресторанта от 2009 г. насам.

Няма значение колко сте добри в бизнеса си, неуспехите не са изключени и това е нещо съвсем нормално.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.