Отживелица или необходимост е българското образование

Дискусия

15.10.2015

Много дебати и дискусии се водят както в обществото, така и в медиите на тема българското образование. Едни упрекват системата, като неефективна и не стимулираща децата, други пък я защитават. Кое е правилно и кое не, относително е. Всеки вижда въпроса пречупен през своята житейска призма.

Отживелица или необходимост е българското образование

Утре (16.10.2015), във Варна предстои една отворена дискусия на тема “Българското образование – отживелица или необходимост?”

Ще се проведе от 19:00ч., в Beehive Co-working Space (бул. “Ген.Колев” 54, ет. 6).

По време на дискусията ще говорим за методите на обучение в България и това как учащите и студентите могат най-ефективно да извлекат ползи за себе си в зависимост от сферата им на обучение и желание за развитие. Ще обсъдим възможностите на комбинация между формалното и неформалното образование и ще разгледаме успешни примери в тази област от страната и чужбина.

Лектор на събитието е Владимир Василев. Той е студент в специалност Политология, а страстта му е предприемачеството. Определя себе си като Социален иноватор, защото вярва, че бизнесът трябва да решава важни обществени проблеми. Владимир е сред създателите на

Jobio – платформа за млади професионалисти, а също така и на проекта за образователни инфографики на обществени и политически тематики – SmartiGraphs.

Събитието е част от инициативата “Вдъхновение за младежта”, която се реализира със съдействието на Дирекция “Младежки дейности и образование”-Община Варна, в подкрепа на титлата “Варна – Европейска младежка столица 2017”. В рамките на три месеца (от септември до ноември, 2015) Сдружение “Споделено работно място” провежда единайсет безплатни лекции за мотивация и личностно развитие, насочени към младежите от 16 до 29-годишна възраст.

Етикети:

За автора

Списание VIP