Отражение на залеза на плаж в Калифорния

Композиция от огледала

12.01.2017

Понякога ни е трудно да видим заобикалящата ни красота, но добре че има кой да ни я покаже. Такъв е случаят и с една интересна арт инсталация по крайбрежието в Лагуна Бийч, Калифорния.

Phillip K. Smith е американски художник, който изследва представите за светлина, цвят и пространство и намира най-доброто място, за да покаже своите анализи. Смит инсталира близо 250 огледални платна по крайбрежието в Лагуна Бийч, Калифорния, които отразяват вълните, вместо да се “поглъщат” тяхната сила.

Отражение на залеза на плаж в Калифорния – арт инсталация

Арт инсталацията на открито е дълга четвърт миля и е по поръчка на Laguna Art Museum. “Протягайки се по крайбрежието на Main Beach, дъгата образува видим маркер между изкуствените и естествените светове.”, казва Смит. “Отразява променящите се цветове на океана, небето и бреговата линия през целия ден и през нощта.”

Отражение на залеза на плаж в Калифорния

Красотата на залеза

Отразяващите полюси са изработени от неръждаема стомана и са високи около 3 метра, равномерно разположени по протежението на брега.

“Зрителите могат да се насладят на1/4 Mile Arc както от разстояние, с гледни точки от цялото протежение на скалите и улицата, и от близо до брега на морето.”

Има известни опасения, че тези стълбове могат да бъдат опасни за птиците, но инсталацията е поставена само за няколко дни и няма съобщения за пострадали птици.

И така тези, които са успели да се разходят по крайбрежието в Лагуна Бийч, Калифорния са видели в действителност колко красива е заобикалящата природа.

1/4 Mile Arc by Phillip K. Smith III from royale projects on Vimeo.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.