Овладейте своето величие…

Никой не е излишен на тази планета...

12.07.2016

Всеки един от нас е създаден да направи нещо значимо и да реализира потенциала си. Просто понякога забравяме какви трябва да бъдем и е необходимо някой да ни го припомни. Много често забравяме какви трябва да бъдем, защото животът ни нанася тежки удари и ни отклонява от пътя, по който сме тръгнали. При всички ни е така и рано или късно се случва, но тогава трябва да сме най-силни. Това е моментът, в който трябва да си припомним кои сме и какво искаме и въпреки силния удар, който ни е нанесла съдбата да се изправим и да продължим по пътя към върха на планината. Животът обича смелите и след всеки плесник, който сме понесли и въпреки това сме успели да се изправим, то ни очакват хубави моменти. Всичко е изпитание и само малцина успяват да преминат по целия път, за да стигнат до величието, за което винаги са мечтали.

Овладейте своето величие и си припомнете, че сте предназначени да играете голямата игра

Ние хората обичаме да ни се припомня, че сме предназначени да играем голяма игра. Че не сме излишни на тази планета. Че всеки живот има своя цел. Знаем тези истини още от деца. Тогава мечтаем. Пресягаме се към висините, без да се страхуваме от провал. Действаме безстрашно. Живеем със страст и с нетърпение очакваме емоциите от следващия ден. Приемаме възможностите и отстояваме позициите си. После губим тази мъдрост – когато пораснем и тръгнем по широкия свят, ние се отдалечаваме от нея. От истинската си природа. Защо?

Вижте още: Лично съвършенство: две красиви думи

Може би за много хора да усъвършенстваш себе си е губене на време. Не трябва да забравяме какви сме били. Трябва да помним себе си и да не позволяваме на връзката между блестящата ни същност и креативността ни да се загуби. Трябва да останем същата автентична личност, която сме били на времето – като дете. Животът има това свое свойство да ни накара да забравим какви сме били като деца. И ние се поддаваме и потъваме в рутинното ежедневие. Приемаме нещата за даденост. Преставаме да се стремим към високия връх още при първото изпитание. Преставаме да говорим истината. Играем на дребно с този най-ценен дар, нашия живот. А всеки един от нас заслужава много повече от посредствеността. Обикновените хора могат да извършат забележителни неща, стига да си припомнят кои са и да започнат да живеят най-добрия за тях живот. Тогава нещата ще се подредят.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването