Овладейте умението да живеете

Приемаме живота твърде сериозно, а това е проблем за всички ни

12.12.2014

За да живеем добре, се изисква да имаме добри познания и умения. Точно така, животът е умение. Както сами се досещате, щом веднъж се научим на основните правила и отделим достатъчно време да практикуваме уменията си, ще ставаме все по-добри и по-добри. Ще живеем все по-добър живот. Ако наистина се посветим на живота нещата ще стават все по-добри и по-добри, но трябва да знаем как точно да използваме умението да живеем по-добре.

За да усъвършенствате умението да живеете, ще ви препоръчаме няколко прости неща:

Обръщайте повече внимание на живота – на първо време трябва да намерите време да помислите върху това, което искате да означава живота за Вас. Какво сте научили през годините, какво още искате да научите и каква следа ще остане след Вас. Не забравяйте, че времето се изнизва толкова бързо, че дори не може да осъзнаете кога са минали 20 години, а най-лошото е, че никога не се връща назад. Използвайте дните си, за да реализирате своите таланти и мечти. Не губете нито секунда повече.

Вижте още: Можем да променим света около нас

„Когато в края на живота си застана пред Бог, надявам се, че няма да ми е останала и капчица неизползван талант и ще мога да кажа: „Употребих всичко, което ми даде“. – Ерма Бомбек.

Не се страхувайте да се хвърлите в живота – единственият начин да живеете истински е да се хвърлите във възможностите и предизвикателствата на живота. Както знаете има една приказка: „Каквото даваме, това получаваме“. Наистина е така. Каквото дадем на живота, той ще ни отвърне със същото. Затова винаги давайте най-доброто от себе си и рано или късно ще бъде възнаградени за това. Поставете си цели, направете си планове и действайте! Преследвайте мечтите си, животът е твърде кратък, за да изпускаме дори секунди от него.

Радвайте се на живота и на това, което имате – приемаме животът прекалено сериозно и това определено е проблем за повечето от нас. Никой не е останал вечно на този свят, затова нека се забавляваме.

„Накрая и милиардерът бива погребан до уличния метач. Накрая всички се превръщаме в прах. Затова нека се позабавляваме“ – Робин Шарма.

Из дневниците на Робин Шарма

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването