„Пако Рабан от село Трънак”

Момчето от село Трънак, стигнало до ревю с Пако Рабан

16.05.2014

Красимир Недялков, варненският Пако Рабан, получава един прекрасен подарък за 50 годишния си юбилей – своят живот, запечатан върху страниците на автобиографична книга.

Автор на книгата е светският хроникьор и журналист Емилиян Ялъмов (yep.bg). Той събира в близо 80 страници, части от живота на дизайнера, както и уникални негови фотоси.

Това е историята на един човек, който се ражда в бургаското село Трънак и става едно уважавано име в модния бранш. Обличал е много родни звезди – Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Мария Илиева и много други.

„Пако Рабан от село Трънак” - втората книга на Емилиян Ялъмов

Красимир Недялков

Красимир Недялков е изключителен човек и дизайнер. Има над 100 авторски ревюта и няма как да не отбележим факта, че е единственият българин, който подгрява ревю на Пако Рабан в НДК през 1996г.

„Точно интересният живот на Красимир бе причината да напиша тази книга, а и какъв по-хубав подарък за неговата 50-та годишнина.”, коментира авторът на биографичната творба.

„Пако Рабан от село Трънак” е втората авторска книга на Емилиян Ялъмов

Първата му книга излиза през 2004 година под заглавието „Насаме с шоубизнеса – черно на бяло“. В нея журналистът е събрал интервюта с всички известни личности от киното, театъра, музиката и шоуто.

„Заглавието на втората ми книга дойде като идея от Братя Мормареви, които са сценаристите на любимия на много българи филм „Васко да Гама от село Рупча”. То се явява като препратка именно към филма. Разликата е в това, че като дете Недялков не е мечтал да стане моряк или капитан, а да се занимава с мода.”

В книгата намират място много интересни фотосесии и проекти. В първата част те са архивни – снимки от детството на Красимир Недялков, от ученическите му години, сватбата му, запечатани са най-скъпите му мигове.
Във втората част място намират професионални фотосесии, на които с дизайнера позират много известни имена, а зад камерите са майстори на обектива като Иван Тонов, Георги Георгиев, Балин Балев и много други.

„Красимир Недялков среща първата си любов, когато е на 17 години. Тя е с цели 7 години по-голяма от него. На такава разлика във възрастта не се е гледало с добро око. Свалката става, когато каката го кани на ресторант. Връзката им продължава около една година…”

Пако Рабан от село Трънак от Емилиян Ялъмов

Втората книга на Емилиян Ялъмов

Това е само малка част от любопитните истории от живота на дизайнера, описани в книгата, които определено си струва да бъдат прочетени.

Етикети:

За автора

Надежда Георгиева

Аз съм Надежда Георгиева, на 24 години. Завършила съм спец. Маркетинг и Мениджмънт, а в момента съм последна година Журналистика. Обичам да пиша за нещата от живота, които вълнуват всички и от известно време се занимавам с писане на авторски текстове и превод на статии. Аз съм общителна, усмихната, позитивна и много упорита личност. Вярвам, че човек може да постигне всичко, което иска стига да се зареди с достатъчно сили, вяра и търпение. Много искам да се реализирам в сферата на журналистика и ПР, и някой ден да бъда част от голяма медия.