Парфюмите не са лукс, те са необходимост

Те са се превърнали в задължителен аксесоар за всеки ден...

02.12.2015

Парфюмите отдавна не са лукс присъщ само на отбрани личности от обществото. Те вече са необходимост, а като такава те са достигнали до все повече и повече хора. Ако в миналото парфюмите са били достояние само за богатите хора и са задоволявали различните им нужди, от просто лукс и добавяне на приятен аромат на кожата, до прикриване на телесните миризми, то днес парфюмите са нужни на все повече и повече хора. На практика парфюмите са задължителен аксесоар за всеки бизнес обяд, вечеря, среща, нощно парти или просто празник.

Парфюмите не са лукс, те са задължителен аксесоар за всеки ден

Цените им варират, като лесно могат да бъдат намерени евтини маркови парфюми и скъпи оригинални парфюми. Шишенцата с приятните аромати се продават над път и под път. Магазините, търговските центрове и специализираните сайтове продават най-различни парфюми на разнообразни цени.

Съвременните технологии са подействали и на бизнеса с приятните аромати. Много са продаваните парфюми онлайн. Специализирани сайтове информират потребителите за най-новите модни тенденции в сферата, както и за това какво предпочитат да носят звезди, като Дженифър Анистън, Кейти Пери, Джъстин Тимбърлейк, София Вергара и други. Модните списания пък все по-често поставят сред страниците си рекламни карета на различни марки, като тези на Версаче, Долче и Габана, Диор и много други. Сред тези страници могат да се открият тестери на парфюми, като чрез тях човек лесно може да избере любимият аромат, да се информира как мирише любимата телевизионна, филмова, спортна или музикална звезда и да й подражава без никакви проблеми.

Парфюмите са задължителен аксесоар в днешно време

Paco Rabanne Olympea за жени

В миналото парфюмите са били лукс и привилегия само за богатите. Така е било още от създаването им в древен Египет. През ренесанса в Европа парфюмите са използвани от богаташите, за да прикриват телесните си миризми. Използването им е широко от векове насам, а днес привилегия за най-богатите не е просто притежанието на шишенце с благоухание, а притежанието на парфюм с цена от порядъка на 2-3 хил. долара за унция.

Вижте още: Модерни дамски чанти за всяка жена

Та от просто лукс, парфюмите са се превърнали в задължителен аксесоар в днешно време. Кой е вашият любим аромат? Може да използвате коментарите по-долу или да го посочите на фейсбук страницата ни.

Етикети:

За автора

Списание VIP