Перфектната профилна снимка за LinkedIn

ЗА и НЕ

05.10.2015

Никога не подценявайте стойността на профилната си снимка в LinkedIn. Тази малка квадратна кутийка говори на потенциалните работодатели, партньори и клиенти с хиляди думи. Да, вашето резюме е важно, но както при всяка среща в реалния свят, лицето е от решаващо значение за първото впечатление.

И въпреки, че повечето професионалисти в мрежата уж разбират и оценяват този факт, LinkedIn е пълен с меко казано потресаващи профилни снимки. По този повод, кариерният експерт Катрин Фишър от LinkedIn и професионалният фотограф Доналд Боуърс споделят своите „да“ и „не“ за избора на снимка.

Перфектната профилна снимка за LinkedIn – мнението на специалистите

ЗА профилната снимка

Това изглежда толкова очевидно, но има хора, които все още се използват LinkedIn картинката по подразбиране – син силует. Това е проблем, казва Фишър. Самият акт на добавяне на снимка увеличава видимостта във LinkedIn с коефициент от 14 и нагоре. Така че нямате извинение да не качите снимка.

НЕ забравяйте контекста

LinkedIn е платформа за професионалисти, така че освен ако не сте ветеринарен лекар, никога не включвайте снимки на вашия домашен любимец, казва Фишър. Тя самата вижда твърде много снимки на кучета и котки в мрежата. И ако не сте модел на бански, “не публикувайте снимка на себе си по бикини”, казва още Фишер. “Моля ви. Нека се държим професионално.”

Перфектната профилна снимка за LinkedIn

http://lkrsocialmedia.com/

ЗА подходящото осветление

Боуърс, който се занимава с фотография от доста време, споделя своите съвети за светлината на самата снимка. „Не използвайте пряка светкавица. Помолете приятел да ви освети отстрани (ляво или дясно), така ще се постигне по-моделиран поглед“. А ако сте решили да се снимате навън, през деня, избягвайте обедните часове, когато слънцето създава проблематични сенки.

НЕ бъдете твърде формални или твърде неформални

Не всяка LinkedIn снимка трябва да изглежда по един и същ начин. Докато Headshots работят за повечето професии, то е важно да се приспособите стила си снимка за вида на работата, за която кандидатствате.

Вижте още: Как да бъдем забелязани в LinkedIn

ЗА професионалния фотограф

Професионалната снимка е инвестиция, която често може да се използва за период до пет години, казва Боуърс.

Ако след тези съвети решите, че снимката ви в професионалната мрежа LinkedIn не е подходяща, бързо помислите как да си направите по-добра.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.