Кои са вашите перфектни моменти?

Открийте ги, ако все още не сте разбрали кои са те

10.06.2015

Днес се събудих с изключително позитивно настроение. Бях бодър дори да не бях спал много. Почувствах, че имам перфектен момент. Той не се състоеше в това, че съм намерил по-добра работа или, че някоя от големите световноизвестни фирми ни е потърсила, за да ни предложи работа по голям съвместен проект. Нито бях спечелил джакпота от лотарията, който ще осигури старините ми. Не, напротив. Днес ми се случи нещо невероятно първично. Именно тези моменти са най-хубавите неща в живота ни.

След като закусих и си изпих задължителната доза кафе, реших да изляза и да се разходя в парка. Когато излязох на вън усетих фантастичното ухание на въздуха. Беше истинска прелест. А песента на птичките? Беше толкова нежно и вълнуващо. Дори животинките се радваха на прекрасното лято и разцъфналите дървета. Огледах се и видях, че се намирам точно под едно дърво, обсипано с бели и розови цветове. Лятото беше дошло и разпръскваше цялата си магия. Тогава застанах неподвижно и затворих очи, запленен от аромата на тези цветчета и от невероятните песни на птичките около мен. Точно в този момент изпитах благодарност, че живея. Разбира се, че и аз най-вероятно като вас имам доста трудности, с които се боря ден след ден, но това не ми попречи да се порадвам на този прекрасен пролетен ден. За мен единствените хора, които нямат никакви трудности са мъртвите. Всички останали се борим с изпитанията на живота.

А кои са вашите перфектни моменти и дали въобще ги оценявате?

Естествено, че животът ми можеше да е много по-добър. Но щастието се състои в това да усетиш нещата в правилното им съотношение и перспектива. Красивите неща в живота са именно малките неща, които са ни наобиколили, но ние в повечето случаи не ги виждаме. Ние всички сме благословени с много неща в живота, например с хората, които ни обичат, работата, която осмисля дните ни, семейството и всички прости блага, като храна на масата и две очи, с които да виждаме прелестите на природата. Всички ние имаме перфектни моменти, друг е въпросът дали ги оценяваме?

Вижте още: 6 жизненоважни житейски въпроса

Животът е толкова кратък, че няма време да пропускаме хубавите моменти. Да, важно е да се фокусирате върху съвършенството в кариерата си и постигането на прекрасни резултати, но още по-важно е да се радвате на самото пътуване. Да се смеете. Да се забавлявате. Да изживявате приключения. Да не изпускате перфектните моменти. Най-често те са точно пред очите ви. Нужно е само да намерите време, за да ги потърсите и да ги оцените.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването