Пий до дъно и си изяж чашата

Линия от разградими чаши, които изглеждат, като винтидж колекция от стъкло

28.05.2014

Какво ли не се измисля вече от супер семпли, но ефективни технологии, до откачени вещи, заемащи голяма част в ежедневието ни.

Две момичета, Челси Бриганти и Лейгх Анн Тъкър, които се срещат в Parson, училище за дизайн в Ню Йорк, създават Loliware. Линия от разградими чаши, които изглеждат, като винтидж колекция от стъкло.

„Loliware беше създадена, защото искахме да направим нещо супер креативно, като дизайнери. Но визията е далеч по-социална. С Loliware много от пластмасовите чашки, които замърсяват околната среда, ще бъдат заменени.“

Пий до дъно и си изяж чашата -  Loliware

Челси Бриганти и Лейгх Анн Тъкър с креативната чаша – Loliware

Идеята тръгва от един дизайнерски конкурс, на който участват – Jell-O Mold. За него двете момичета създават ядивни чаши, като експериментират с няколко различни материали – желатин, гел-водорасли без мирис и вкус, които могат да се овкусяват и ароматизират по-много начини.

Пий до дъно и си изяж чашата е пример за един перфектен стартъп

Стартъпът им наречен тогава Jelloware, печели награда за конструктивна цялост и привлича вниманието на много хора.

Световният производител на водка Absolut, дава заявка за поръчка на 60 000 броя, които ще се използват за концерт на открито.

Вижте още: 6SensorLabs – тествайте храната си за съставки, към които сте алергични

След този интерес от голяма компания, момичетата осъзнават, че идеята им се превръща в успешен бизнес.

Но имат още много неща да направят, за да стане прототипът от състезанието реален и продаващ се продукт.

Започват да умуват ней-вече върху материала, от който ще се изграждат чашите. Желатинът създава супер ефект, но е трудно да се ароматизира с различни вкусове. Затова се спират на Агар (продукт (смес на полизахаридите агароза и агаропектин), получен по пътя на екстракцията от червени (филофора) и кафяви водорасли (GracilariaGelidiumCeramium и др.), растящи в Бяло море и Тихия океан).

На популярния сайт за набиране на инвестиции, Kickstarter, Челси Бриганти и Лейгх Анн Тъкър събират над $10,000 и преименуват проекта от Jelloware на Loliware.

За в бъдеще момичетата мислят да развиват проекта си, чрез въвеждането на нови форми и вкусове чаши, както и замислят да изработват ядивни бутилки за вода.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.