Плагиатството е старомодно

Модерно e да си себе си

02.01.2018

Толкова е лесно да се копира в днешно време. Всеки може да претендира за идея, която не е негова и за съжаление много хора се възползват от тези похвати. Някои дори процъфтяват благодарение на усилията на другите. Простичката истина е, че не можете да учите и да израствате, ако не полагате усилия.

Плагиатството е старомодно – бъдете себе си, бъде оригинални

Ние всички се стремим към оригиналност.

Всеки иска да бъде уникален. Оригиналността визуализира таланта и ви дава конкурентно предимство. Хората не искат да купят идея, която е била преопакована. Новите идеи са тези, които се продават.

Натискът да бъдеш творец в един свят, в който всеки създава и споделя през цялото време, е огромен. Съвременният живот често не ни позволява да имаме времето и нужния фокус, които да ползваме за идеите си. Когато това се случи, много хора изпитват трудности с генерирането нови идеи и начини за решаване на проблеми.

При първия знак за творческо блокиране, хората се изкушават да се обърнат към работата на другите, за да се вдъхновяват. Понякога това е достатъчно, за да намерят своя път, но също могат и да се изкушат да копират идеята на някой друг, за да могат да създадат продукта си навреме.

С течение на времето човек може да развие навика да препакетира работата на някой друг, вместо да измисля нови идеи. Този начин може да осигури краткосрочно облекчение, но това е формула за неуспех.

Плагиатството е старомодно

Дайте шанс на своите идеи!

Не можете да копирате духа на оригиналността.

Когато някой излезе с нещо съвсем ново, има нещо красиво и опияняващо в самия процес. Техният опит, комбиниран с уменията им, произвежда тази иновация.

Този, който само копира работата на другите няма да може да даде на идеята нов живот, защото я няма искрата.

Не е лошо да черпите идеи и вдъхновение от множество места, но влагайте и свои мисли и виждания. Така от една чужда идея, бихте могли да създадете нещо свое, нещо оригинално и креативно.

Способни сте да създадете велики неща, но трябва да си дадете шанс. Без значение колко трудно изглежда, непрекъснато се стремете да бъдете оригинален. В края на краищата ще държите високо главата си, знаейки, че сте направили нещо, което никой не е направил преди!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.