Как да създадем перфектен план за управление на Фейсбук страница

4 лесни стъпки

10.05.2016

Днес съм ви приготвил много полезна и интересна статия, която има за цел да ви научи как да създадете перфектен план за управление на вашата Фейсбук страница, който ще ви докара бързи резултати и ще ви помогне да ръководите постовете си много по-лесно.

За да имате успех с Фейсбук страницата си, то ще трябва да се подготвите допълнително и да положите много усилия. Освен, че трябва да откриете вашите „перфектни фенове“ и техните интереси, то ще трябва да измислите и стратегия за развитие и план за управление на страница си. Всичко това изисква допълнително време, проучване и добра организация.

Вижте още: Как да създадем перфектен Фейсбук пост

Много е важно да запомните, че като предприемач трябва да запазите автентичността си при ръководенето на Фейсбук страницата си, тоест дори да нямате познания в социалната мрежа и решите да наемете рекламна агенция, която да се занимава изцяло с оптимизацията и популяризирането на страницата ви, то вие ще трябва да продължите да давате съвети за управлението й, за да запазите автентичността си. Агенцията може да си върши работата по-перфектен начин, но няма как да придадат на постовете този хъс, желание и харизма, какъвто вие като собственик и създател може да придадете.

Именно затова днес ще ви представя 4 лесни стъпки, които ще са изцяло във ваша полза при ръководенето и организирането на стратегията на вашата Фейсбук страница.

Вижте 4 лесни стъпки как да създадем перфектен план за управление на Фейсбук страница

Първа стъпка: преди да започнете с организирането и създаването на вашия план, то ще трябва да изберете кой ще управлява страницата ви. На пръв поглед може да ви изглежда много лесно решение, но то ще се окаже с огромна тежест в бъдеще. Дори да заложите на рекламна агенция, не оставяйте всичко на тях. Участвайте дейно в организирането и създаването на постовете, за да запазите автентичността на компанията си.

Перфектен план за управление на Фейсбук страница

Изберете правилния човек, който ще управлява страницата ви

Втора стъпка: направете си план за публикуване. Използвайте секцията „Анализи“ на вашата Фейсбук страница, за да направите проучване кога феновете ви са най-активни. Стратегията с два поста на ден (сутрин и вечер) също работи добре. Може да се възползвате и от опцията „Насрочване“, която ще ви позволи да настроите постовете си за една седмица напред, за да не влизате всеки ден във Фейсбук. Благодарение на тази опция може за един ден да организирате цялата си стратегия за седмица, дори месец напред без дори да влизате в социалната мрежа.

Трета стъпка: намерете вашите „перфектни фенове“, за да знаете какво съдържание да споделяте на страницата си. Темите трябва да съответстват с бизнеса ви, както и с интересите на феновете ви. Не забравяйте за правилото на Парето: 80 към 20. Не забравяйте, че може да включвате и интересни постове от други експерти, треньори, конкуренти и известни личности.

Като помощ за темите, които не са свързани с бизнеса ви, на които ще говорите с феновете си може да използвате този шаблон:

  1. Спорт, новини, изкуство, мотивация, лидерство;
  2. Личен живот – филми, музика, книги, известни личности;
Едноседмичен план за управление на Фейсбук страница

Намерете начин как да ангажирате феновете си

Четвърта стъпка: Изберете на какви постове ще залагате във Фейсбук страницата ви: снимки, видеа, линкове. Най-популярни са снимките и видеата (особено авторските).

В помощ на изграждането на перфектния план за управление на Фейсбук страницата ви, може да си отговорите на следните въпроси:

  1. Колко често ще публикувате на страницата си?
  2. Ще използвате ли постове от други страници или ще публикувате само уникално съдържание?
  3. Какъв тип постове ще публикувате?

Вижте още: Как да създадем перфектен Фейсбук пост

Можете да си помогнете, като предварително напишете няколко цели, чрез които ще развиете Фейсбук стратегията си:

  1. Как да привлека нови фенове;
  2. Как да увелича броя на хората, които виждат постовете ми;
  3. Какво да рекламирам във Фейсбук;
  4. Как да накарам феновете ми да харесват и споделят повече мои постове;

Пример за едноседмичен Фейсбук план/график:

Как да създадем перфектен план за управление на Фейсбук страница

Едноседмичен Фейсбук план

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването