Плаващ фитнес, носещ се по водите на Сена

Иновации

04.01.2017

Иновациите са навсякъде около нас и едва ли скоро ще престанем да се изумяване на безкрайното въображение, което ражда луди идеи. Скоро ви бяхме разказали за плаващ хотел в Париж, а ето че френската столица отново ни изнендва. Този път идеята идва от италианската компания Carlo Ratti Associati и цели да вдъхнови хората да тренират с повече ентусиазъм.

Плаващ фитнес, носещ се по водите на Сена – иновации в Париж

Екипът на Carlo Ratti Associati проектира лодка, която използва човешката енергия за да плава по река Сена в Париж. Лодката е дълга 20 метра и побира до 45 души. “The Paris Navigating Gym изследва потенциала за овладяване на човешката енергия”, казва Карло Рати. “Интересно е да се види как енергията, генерирана от една тренировка във фитнеса може действително да помогне за задвижване на една лодка. Този опит осигурява един осезаем досег до това, което се крие зад често абстрактно понятие електрическа енергия. Идеята е все още в процес на разработване, но дизайнерите смятат, че може да бъде завършена за около 18 месеца.”, допълва Рати.

Плаващ фитнес, носещ се по водите на Сена

Движението на педалите се превръща в енергия

The Paris Navigating Gym работи чрез превръщане на енергията оказвана върху педалите на фитнес уредите, в електричество. Въпреки това, ако няма достатъчно пътници на борда, за да плува, корабът ще бъде в състояние да използва възобновяеми енергийни източници, като фотоволтаични клетки на покрива.

Идеята е забавна и може би полезна за обществото. Времето ще покаже дали ще успее да се реализира. А е и още една добра причина да посетите Париж!

 

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.