Правила във френския интериорен дизайн

14.07.2016

Френският стил има важна роля в света на интериорния дизайн поради дълбоките си исторически и културни традиции. Френските владетели са обожавали лукса и са дали на света интериорни стилове като Барок, Рококо, Ампир.,,,. Дизайнът на много от къщите във френската провинция е впечатляващ и служи за вдъхновение на много съвременни интериорни дизайни.

Френският стил обаче е доста тежък, като концепция и не всеки би могъл да го приложи по най-добрия начин. Ако все пак сте решили сами да се справите с обзавеждането на дома си по френски модел, старайте се да спазвате следните правила:

Правила във френския интериорен дизайн

Правило  # 1: Бъдете пестеливи! “Пищност” и “усет”, не означават пълненето на вашия дом с много впечатляващи или привличащи вниманието неща. След ексцесиите на френския кралски двор през 18-ти век, френският интериорен декор за дома пое маршрут на сдържаност и се придържа към него, и досега.

Правило  # 2: Бъдете смели! Макар, че на пръв поглед Правило  # 1 противоречи на Правило # 2. е вярно. Защото, докато френската интериорна декорация на дома може да бъде много неща, плахостта не е едно от тях! Така че въвеждайте само по един  извънгабаритен, или иначе казано, ефектен елемент в своето решение във френски интериорен стил.

Правила във френския интериорен дизайн

Правило # 3: Смесвайте старо и ново! Ако имате един стол Луи XV, не го обграждайте с повече  в Луи XV стил столове или други предмети. Например бароковите елементи може да се балансират със съвременен диван с изчистени линии.

Правило # 4: Смесете необработено и изискано. Има толкова много прекрасни стари неща в домовете на хората, че не се нуждаят от “опаковка”, за да изглежда още по-специални, красиви или стари. Например, камина с избледняла мазилка с малко протрито калиграфско гравиране във френска семейна къща е истинска антика.

Правило # 5: Смесете национално и битово. Само защото не сте в Париж, не означава, че не може да правите нещата, с усет … и просто, защото не сте във Франция не значи, че не може да имате хол или спалня, който е елегантен и царствен, а същевременно носи духа на селския шик. Нека холът или спалнята показва своите елегантни линии на фона на отвесна памучна завеса, която е подвита на пода в една голяма, набрана полуокръжност. Този акцент ще засили въздействието за благополучие и просперитет в интериорното ви решение.

Правило # 6: Погледнете нагоре! Замъците в долината Лоара са с позлатени тавани и са едни от най-красивите интериорни места във Франция – в края на краищата, те са построени, за да покажат богатството и властта, нали? От тях можете да почерпите вдъхновение и да проектирате вашето решение във френски стил в небесно синя/златна гама.

Етикети:

За автора

Списание VIP