По – бели зъби вкъщи

Предполагаме, че и Вие много пъти, като нас, сте се питали, как да го направите. И след дълги проучвания, отговорът е един – зъболекар или тайната надежда, че избелващата паста, ще даде резултат.

По - бели зъби вкъщи

Сега е различно. Някоя умна душица, е забелязала, че основната съставка във всички избелващи продукти, е кислородна вода.

А ето я и рецептата: в чашка или чинийка, сложете малко от пастата си за зъби. Към нея добавете чаена лъжичка сода бикарбонат, чаена лъжичка кислородна вода и половин чаена лъжичка вода. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Когато това е постигнато, поставете, колкото Ви е необходимо, върху четката си за зъби и ги четкайте в продължение на 2 минути. Важно е да повтаряте процедурата, докато постигнете желания резултат и най  – вече, да не го правите по – често от веднъж седмично. След като приключите с миенето на зъбите, е възможно, да видите бели участъци по венците си. Това е заради кислородната вода. Но те ще изчезнат, най – много, до час.

Има и още една рецепта, която искам да споделя с Вас. При нея, смесвате сока на половин лимон и сода бикарбонат, колкото прецените (при смесването, ще се получи химическа реакция, нормално е). В готовата смес, потапяте хартиени тампони(става и с носни кърпички или кръглите тампончета за грим). Напоените с течност тампони, поставяте върху зъбите си за 1 минута.

И двете рецепти са изпитани и работят!

И, не забравяйте, да добавите в ежедневното си меню ябълки, моркови и ягоди. Освен, че са полезни, те са и сред плодовете, които спомагат за избелването на зъбите.

По - бели зъби вкъщи По - бели зъби вкъщи По - бели зъби вкъщи

Анелия Мъглева