По-здравословен и младежки вид на кожата

18.12.2013

По-здравословен и младежки вид на кожата

Всеки мечтае да има здрава кожа, която да бъде гладка, еластична и с младежки вид, но не всеки има късмета да я има. Обикновено се смята, че тайната човек да има естествено красив вид на кожата, идва от добрите гени и употребата на подходящите серии професионална козметика за лице и тяло. За съжаление обаче, не всеки е благословен да има младолики гени, но пък има има няколко стъпки, който биха могли да ви помогнат да постигнете желания ефект.

По-здравословен и младежки вид на кожата

Старателно почистване на кожата

Често срещан проблем при хората със суха кожа е почистването й със сапун, който изсушава естествената влага и дразни кожата. Ако тя е чувствителна е 100% сигурно, че трябва да използвате естествени продукти, които да не дразнят кожата. Използването на четка за тялото с нежни кръгови движения е най-добрият метод да почистите кожата ви от мъртвите клетки, като така обръщате специално внимание на грапавите, сухи области на кожата, като например: лактите, коленете, гърба и петите. За да избегнете раздразнения използвайте професионална козметика, която има неутрално ph и ще сведат неприятното залющване до минимум. Пилинг продукти за тяло, можете да използвате веднъж седмично. За хората имащи суха кожа, това е напълно достатъчно. По-честото използване на ексфолианти би могло да доведе до загрубяване и други неприятни състояния на кожата.

Винаги хидратирайте

Винаги след душ е желателно да ползвате професионална козметика с хидратиращо действие, за да запазите за максимално дълго влагата в кожата ви. Използвайте различни кремове и лосиони, за да постигнете така желаната бебешко гладка кожа, като за тази цел е необходимо да ги използвате поне два пъти на ден. След вана или душ винаги нанасяйте подходящи лосиони и млека за тяло. През зимните месеци маслата за тяло могат да направят чудеса, тъй като проникват дълбоко в кожата. Благодарение на свойствата, които имат натуралните масла и емулсии за тяло кожата е защитена, подхранена и хидратирана за по-дълго време.

Ако краката ви са изключително сухи, вечер преди лягане ги намажете с хидратиращите продукти, обуйте си чорапи и си легнете. Това ще помогне на кожата на краката да запази влагата в нея.

Въпреки, че човек може да притежава по-младежки гени и да изглежда много по-млад, това изобщо не означава, че не е необходимо да полага грижи за себе си особено пък ако държи да има здрава и красива кожа по-дълго време. Не всеки обаче е благословен с такива гени, поради тази причина е желателно да се грижите повече за кожата ви отвън (и отвътре), тъй като това може в крайна сметка да подобри цялостното и състояние.

Безспорно е, че добрият външен вид и красотата на нашата кожа зависят изцяло от грижите, които полагаме за нея.

 

 

Гост-автор: Таня Вълчева

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.