Поддържайте жаждата си за растеж

Нашата мисия на тази планета е да израстваме като личности

24.05.2015

Позволете ми да започна тази статия с един въпрос към Вас, мили читатели. За какво сме на тази планета и каква е нашата мисия? Вярвам, че се замислихте върху този въпрос, след което ще продължите да четете тази статия. Аз лично вярвам, дори съм убеден, че нашата мисия на тази планета е да се развиваме и да израстваме като личности, както в личен, така и в професионален план. А израстването ни идва от работата, която вършим, чрез действията, които предприемаме и чрез живота, който водим. Всичко зависи от нас, затова е много важно не просто да живеем живота си, а да го управляваме добре. Да поддържаме жаждата си за растеж е едно от най-важните неща в живота, защото именно заради него изпитваме удовлетворение.

Поддържайте жаждата си за растеж, защото благодарение на нея изпитваме удовлетворение от живота

Замислете се и ще се уверите, че това, което ви казвам е истина. Кога сте най-щастливи и енергични? Не е ли когато, растете и се развивате като личности и осъществявате потенциала си? Растежът ни зарежда с енергия и ни прави това, което сме.

Вижте още: Конфликтът е възможност да израстнете като личност

„Растежът е единственото доказателство за живот“ – Джон Хенри Нюман

Какво най-много ви впечатлява, когато се срещнете с някой добър ментор, предприемач или преуспял човек? Оценявате уроците, знанията и растежа, които този човек е предизвикал във вас. Тогава защо да се чувствате различно по отношение на най-тежките и трудни моменти в живота си? Не са ли точно те събитията, които са ви изградили като личности? Които са ви провокирали да не се отказвате и да реализирате най-добрия си „аз“? Не са ли те събитията, които ще ви провокират да стигнете до върха на планината? Те са вашите учители и са допринесли за личното ви израстване. Те са ви вдъхновили жаждата ви растеж. Трудностите в живота са ви помогнали повече, отколкото предполагате. Отдайте им заслуженото!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването