Подходящата възглавница?

Мисия възможна

26.10.2016

Най-добрият начин тялото да си почине изцяло, е качественият сън. За да е пълноценен той, трябва да си осигурим качествен матрак и възглавница. Особено важно за позата, здравето на врата и гърба ни, е възглавницата да е високочаствена и да отговоря на някои задължителни изисквания.

Подходящата възглавница? Как да я изберем, за да си осигурим качествен сън и да избегнем болките във врата и гърба.

1.. Възглавницата не трябва да е твърде висока или твърде ниска

Когато възглавницата е твърде висока причинява разтягане на мускулите на врата и води до изкривяване на гръбначния стълб. В изображението по-долу е показано как гръбнакът на жената е извит в горната част. Това уврежда врата ни и оставя чувството на схванатост, което се удеща през целия ден.

Ако спите в едната част на възглавницата и тя е твърде висока, това причинява болка в горната част на гърба и болки в шията.

Подходящата възглавница?

Снимка: lifehack.org

Ако възглавницата е твърде ниска пък, това ще накара мускулите на врата да се свият под възглавницата, оставяйки гръбнака извит. А това ще предизвика болка в шията и скованост.

Едно проучване установява, че латексовите възглавници са най-добри за спане, а пухените възглавници е по-вероятно да причинят болка в шията. Пухените възглавници са чудесни за декорации, но не са препоръчителни за спане!

2.. Възглавницата трябва се връща обратно във формата си, когато приложим натиск върху нея

Нанси Ротщайн (или както тя сама се нарича – “Посланик на съня”) посочва, че възглавницата трябва да може да бъде сгъната на две и когато я пуснете обратно да се върне към нормалното си състояние. Ако възглавницата не направи това, значи е време за промяна.

Майкъл Бреус (клиничен психолог, известен като лекар на съня) казва: “Ако имате обикновена стара, евтина полиестерна възглавница, трябва да я заменяте на всеки шест месеца. Но ако имате мемори пяна възглавница или такава с конструктивната цялост, то може да я ползвате от 18 до 36 месеца.”

Подходящата възглавница - как да изберем

Снимка: horoughlyreviewed.com

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.