Подходящи дейности за стресирани хора

Намалете нивата на стреса!

19.04.2016

Много сме говорили за стреса, за последиците от него и как да го преборим. Но сякаш винаги има какво още да научим в борбата с “новата (и не толкова нова) болест”. Ежедневието ни е толкова натоварено, че дори не разбираме, че сме попаднали в капана на това състояние. Но след време, то оказва своето влияние, което може да се окаже изключително разрушително върху физическото и психичното здраве. Стресът е отговорен за над 80% от посещенията в кабинета на лекаря, защото именно той може да доведе до сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и диабет. Стресът не трябва да се пренебрегва, особено ако има прости начини да се справите с него. Ето и кои са нашите предложения за успокояване на нервите:

Подходящи дейности за стресирани хора – пробвайте!

1.. Направи си сам

След дълъг и натоварен работен ден, гледането на телевизия няма да помогне особено с намаляването на нивата на стреса.  Докато избработването на разни практични и красиви hand made неща, е изключително приятно занимание, което облекчава насъбраното напрежение. То “изчиства ума”, като ви кара да се концентрирате върху самата дейност.

2.. Танци

Не всички си падат по ритмичното поклащане на тялото под звуците на музика, но тази активност е изключително прията и разпускаща. Стресът е физиологична реакция, която се случва в тялото и освобождава хормона кортизол в отговор на редица отрицателни стимули. Танцуването може да ви помогне, като практически “промива” тези токсини.

Вижте още: Положителното мислене причинява стрес

3.. Туризъм

Като човек, който ежедневно страда от влиянието на стреса, мога да ви споделя, че за мен най-добрият лек е туризмът. Комбинацията от различна и приятна обстановка, далеч от ежедневието, осбождава съзнанието от затормозителни мисли, следователно и тялото се отпуска.

Подходящи дейности за стресирани хора

Няма по-добър лечител на стреса от природата

4.. Йога

Йогата е практика за ума и тялото, която съчетава контролирано дишане, релаксация и медитация. И не само помага за намаляване на стреса; тя намалява също и кръвното налягане и сърдечната честота. Нещото, което йогата може да ви даде е осбождаване на съзнанието и тялото поне за час.

А кои са вашите начини за справяне със стреса? Споделете в коментарите по-долу или в нашата фейсбук страница!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.