Как да подобрим работната атмосфера

Няколко съвета, които ще ви помогнат да подобрите нещата...

26.02.2017

Да си ръководител на екип не означава, че непрекъснато трябва да носиш маската на строгостта и да прикриваш истинските си емоции. Освен здрава работа и добро управление, е необходимо да се проявява чисто човешко внимание към хората, които са ваши служители и да се поддържа приятелска и приятна атмосфера в офиса. Ако намирате, че в това отношение нещата във вашата фирма не са идеални, ето няколко съвета, които може би ще ви помогнат бързо да подобрите ситуацията.

Спешна помощ за подобряване на работната атмосфера

Оценете добрите идеи – със сигурност в екипа ви има хора с новаторски виждания, които могат да ви изненадат с добри идеи. Не ги пренебрегвайте, дори и да имате своя концепция, която ревностно следвате. Оценете ги и им дайте възможност да ги реализират. Това означава, че вярвате в екипа си и можете да им се доверите напълно. Това е знак за уважение и признание на професионализма и креативността на вашите подчинени.

Вижте още: Бъдете лидер чрез примера си

Бъдете открити, особено когато нещата не вървят по план. Винаги нещо може да се обърка, това не е повод за паника или представяне на нещата по изопачен и нереален начин. Понякога е достатъчно да споделите, че фирмата има проблеми или преминава през труден етап, в който всички заедно трябва да участват, вместо да криете от екипа. Бизнесът не бива да бъде мистерия – информираните и ориентирани служители са ваши партньори, които могат да ви окажат адекватна подкрепа във всеки един момент.

Как да подобрим работната атмосфера

Участвайте дейно във фирмените партита!

Посетете фирменото парти – както се казва, „Работи здраво, забавлявай се яко”. Ако имате увереността, че вършите добре работата си и давате всичко от себе си за просперитета на фирмата, не бива да пропускате и на онези моменти, когато екипа се отдава на купон. В нашата страна това все още се нарича „сплотяване на екипа”, или тиймбилдинг, и може би с основание. А вие трябва да се възползвате от тази възможност.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването