Подсъзнанието – наш съюзник или наш враг?

Не му позволявайте да контролира живота ви!

18.08.2017

Подсъзнанието е нещо много коварно. То е като нож с две остриета. Може да бъде наш съюзник, но може да бъде и наш враг.

Какво е подсъзнанието?

Подсъзнанието представлява различни мисли и желания, които съзнателно или не, се изявяват в определен момент в нашия живот. Когато желаем нещо силно, но се опитваме да притъпим това желание, опитвайки се по някакъв начин да избягаме от конкретните мисли и желания – нашето подсъзнание обаче не ни оставя намира докато мислите и желанията ни не се превърнат в реалност. Понякога нашите желания е невъзможно да се превърнат в реалност. Те трябва да останат вътре в нас и да се примирим с действителността. Защото опитвайки се да изпълним тези невъзможни мисли и мечти, може да нараним някого, който не заслужава. Затова е най-добре да се отървем от натрапчивите и грешни мисли и да ги запазим само и единствено за себе си.

Но има и друг вариант. А той е, че имайки куража да бъдем смели, да направим решителната крачка и да поправим сторената от нас грешка. Постъпвайки правилно ние моментално ще ,приспим‘ подсъзнанието, което се е обадило и всичко ще се нареди.

Подсъзнанието като наш съюзник понякога ни помага да разберем кое е правилно и кое не, стига да се вслушаме във вътрешното си АЗ.

Когато постъпим в дадена ситуация неправилно, нашето подсъзнание се ,събужда‘ автоматично и не ни оставя докато не поправим нещата и не постъпим по правилен начин в дадената ситуация. Щом подсъзнанието се ,събуди‘ трябва непременно да поправим направената от нас грешка, освен ако не искаме то да остане ,будно‘ задълго.

Ако искаме да живеем спокойно и в мир със себе си, трябва да не ,събуждаме‘ подсъзнанието си.

Подсъзнанието - наш съюзник или наш враг?

Подсъзнанието може всичко

Като наш враг подсъзнанието може да ни причини много болка. Тук става дума не само за психическа и душевна болка, но и за физическа. Физическата болка може да се изрази при хора с по-слаба психика или хора с определени заболявания. Тези хора не са способни да се преборят с подсъзнанието, освен ако не „приспят“ отново своя враг. Хора с по-силна психика могат да се преборят с подсъзнанието. Ако те решат, че не искат да изчистят съвестта си и нечистата съвест по никакъв начин не им пречи, те просто могат да не правят нищо и това, че подсъзнанието е „будно“ на тях не им пречи. Но хора, които биха искали да живеят спокойно, биха направили всичко по силите си, за да поправят грешката чрез „приспиване“ на вече обадилото се подсъзнание.

Щом вече сме осъзнали, че има проблем, благодарение на нашето подсъзнание, е време да оправим нещата. И щом всичко е наред, нашето подсъзнание отново ще „замлъкне“ и нещата ще се подредят. Подсъзнанието се „събужда“ тогава, когато чувстваме, че сме направили нещо грешно и изпитваме голяма нужда да поправим нещата.

Не позволявайте на подсъзнанието да ви измъчва поради грешка. Щом сте сбъркали някъде, просто се опитайте да поправите нещата и „приспете“ подсъзнанието си. Не позволявайте то да контролира живота ви!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.