Подземната база Дълси

Плод на фантазиите на един луд човек или една тайна истина, оплетена в куп невероятни лъжи?

05.11.2014

Поредното любимо място на почитателите на конспиративните теории, след Зона 51. Малко са местата, които са успели да грабнат въображението на привържениците на конспиративните теории по-силно от базата Дълси. Място, за чието съществуване не се знае почти нищо, но въпреки това поставено от вярващите в сърцето на конспирация между силните на деня и извънземни същества, които извършват отвратителни опити върху човешки пациенти. Независимо дали това е вярно или не, Базата Дълси е показателен пример за това, как се появяват конспиративните теории.

Представяме ви едно от 100-те места, които никога няма да посетите:  Мястото на конспиративните теории – Базата Дълси

Местоположение: Рио Ариба Каунти, САЩ

Възможност за достъп: Няма физически доказателства за съществуването на базата: някои смятат, че там се намира подземна база на извънземните.

Всичките тези слухове за наличието на секретна база под една планина в Ню Мексико започват от предприемача в областта на технологиите и изследовател в НЛО – Пол Беневиц. През 1970 г. Беневиц за първи път започва да твърди, че редовно наблюдава странни светлини в небето, за които смята, че може да са свързани с военновъздушната база Къртланд.

Базата има репутация за наличието на засекретени изследователски програми – през 40-те години например тя е използвана като транспортен център от служителите в националната лаборатория Лос Аламос, работещи по проекта Манхатън за създаването на първата атомна бомба. В базата се намира и подземния комплекс за съхранение на муниции, считан за най-големия склад за ядрени оръжия в света.

Беневиц не е единственият, който твърди, че вижда странни нощни фойерверки в небето. По това време в Ню Мексико се случват и ред други очевидно необясними феномени, като осакатяване на домашен добитък например. Една от конспирациите на Беневиц е, че е имал среща с жена, която е била под влиянието на хипноза, твърдяща, че е била отвлечена със сина си. Жената твърди, че е била закарана в подземна лаборатория, заедно със своя син, където станали свидетели на опити върху жив добитък. Жената също така твърдяла, че й е било инжектирано някакво вещество, което е позволявало пълен достъп на отсрещната страна върху съзнанието й.

Обсебен от нейната история, Беневиц продължава да трупа доказателства , включително видеозапис на светлинитв в нощното небе. Той конструира специална система от радиоприемници и започва да провежда ленти, за които твърди, че съдържат записи на предавания от НЛО.

Вижте още: Топ секретната Зона 51

Към края на 80-те години, той се свързва с властите за да ги уведоми, че според него има потенциална заплаха от НЛО, но твърденията му са посрещнати доста скептично и намират ограничен брой последователи.

Въпреки това, Беневиц не може да бъде лесно разубеден и съмненията му се задълбочават. През 1982 г. те привличат вниманието на Организацията за изследване на въздушни феномени, дългогодишна и заслужаваща доверие група за изучаване на НЛО. Една от най-старите фигури в организация Уилям Мур се сприятелява с Беневиц, който твърди, че до този момент до Земята са стигнали две групи от извънземни: добри, известни като „бели“ и зли (сиви). Според него сивите населяват подземната база под планината Арчулета Меса, намираща се близо до Дълси.

Подземната база Дълси

Плод на фантазиите на един луд или тайна истина, оплетена в куп лъжи?

Теорията на Беневиц придобива още по-откачена теза, че злите извънземни са сключили споразумение с Белия дом за провеждането на експерименти върху земни форми на живот в специално конструирана база под планината.

През 80-те години Мур предоставя на Беневиц значителни доказателства в подкрепа на съмненията му за наличие на извънземна раса на Земята и му помага да публикува историите си за това как извънземните са дошли на Земята и благодарение на помощта на американското правителство провеждат експерименти върху хора и добитъци и разработват форми на контрол и управление на човешкото съзнание.

Сами се досещате, че мнозина и безсъмнения и Вие самите смятат Беневиц просто за поредната откачалка, любител на конспирациите за извънземно присъствие на Земята.

Умственото състояние на Беневиц се влошава и той умира през 2003 г. И така до ден днешен базата Дълси съществува единствено в ума на Беневиц, тъй като никой не е предоставил физически доказателства за нейното съществуване.

За мнозина остава фундаменталния  въпрос – ако Беневиц е поредната откачалка, защо са положени толкова сериозни усилия за дискредитирането му? Дали дезинформацията е била просто заблуда, а слухът за базата Дълси прикритие на нещо друго, също толкова изумително?

Всички знаем, че една тайна истина, може да се скрие най-добре в огромен куп лъжи, оплетени от фантазията на някой. Или път Беневиц е бил прав от самото начало, но някой друг не е искал истината да излезе на бял свят… До ден днешен всичко си остава плод на фантазиите на Беневиц.

Мормонските архиви в Гранайт Маунтин

Вижте тайните архиви на мормоните в Гранайт Маунтин

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването