Полезни житейски уроци научени от “Сексът и града”

На какво ни научиха Кари, Саманта, Миранда и Шарлот...

21.12.2013

Любимият на поколения ТВ сериал „Сексът и града“ е емблематичен и неповторим, несравним с други подобни. Кари, Саманта, Миранда и Шарлот са момичета на града, шокиращи света със свободното си държание и хаплив език. За тях няма непостижима цел, било то работа, мъж, секс, любов или луксозно забавление. С години те забавляват нас, зрителите пред малкия екран, и ни правят част от живота си. Ето защо искаме да споделим с вас какви полезни житейски уроци са ни преподали, актуални днес и за в бъдеще.

Вижте няколко полезни житейски уроци научени от епичния сериал

1. Нека той да те преследва – ако мъжът знае, че може да те има, ти вече не си интересна цел, а поредната лесна плячка. Мъжете не са еволюирали много в това отношение и все още се осланят на животинските инстинкти, както в бизнеса, така и в любовта.

2. Забави темпото  макар и в началото връзката да е като фуния с въздух, която те засмуква, събери сили и се отдръпни, забави темпото. Ако искаш нещата да се получат сериозно, трябва да погледнеш на тях реално, без розовите любовни очила.

3. Намери своята половина  и макар да казват, че противоположностите се привличат, хората инстинктивно търсят някой, който да споделя сходни интереси, мисли и възгледи. Най-страстните връзки са с партньори, тотално различни от нас самите, но най-силните и истински са с тези, които до някъде ни приличат.

4. Осланяй се на интуицията на приятелите си – ние хората почти винаги усещаме кое е правилно и кое не, но в не малко случаи сме толкова заблудени, че не виждаме нещата реално. В този момент се намесват добрите приятели, които да ни насочат към правилните решения.

Полезни житейски уроци научени от “Сексът и града”

Осланяй се на интуицията на приятелите си

5. Имай свой собствен стил  всеки човек е уникален, какъвто трябва и да е стилът му. Дрехи, аксесоари, държание, маниери и най-вече хубави обувки. Бъди различна всеки ден, с подчертано добър вкус към смесицата от тенденции на бъдещето и настоящето.

6. Акцентирай на силните си страни  всеки човек е изграден от силни и слаби нишки. Използвайте вторите рационално и умно. Те ще ви изпроводят до върха.

7. Трийсетте и нагоре могат да бъдат много по-добри от двайсетте  ненапразно се твърди, че жените са най-красиви, преуспяващи и щастливи около трийсетте. Това е прекрасна възраст, когато вече си самостоятелен, намерил своя път в живота и нещата, които те правят щастлив.

8. Премахни от живота си хората, които не те ценят или не те приемат такава каквато си  ти си уникална и неповторима и който иска да те промени, не те заслужава.

Полезни житейски уроци от "Сексът и града" - 2 част

ВИЖ

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.