10 неща, които да направите през 2015-та

Позитивните хора наблягат на своите възможности, а не на ограниченията

18.01.2015

Първите няколко дни от новата година винаги минават в размисли и страсти. Дори бих казал, че първият месец ни дава шанс да обърнем по-голямо внимание на целите и плановете си. Новата година е предпоставка да обърнем страницата и да направим някои положителни промени в живота си към по-добро. Намеренията са добро нещо, но много малко от нас успяват да издържат повече от няколко месеца дори седмици, преди отново да се върнат към стария си живот. Не всички приемат промените положително! Въпреки това не си струва да отлагате, да знаете! Решите ли да промените нещо в живота си – действайте!

Предлагаме ви 10 неща, които да направите през 2015-та година, за да разнообразите и подобрите живота си

10. Почивайте си повече – безспорен факт е, че добрият нощен сън е ключът към по-щастлив и енергичен живот без стрес. Въпреки това е толкова трудно да получим нужните 8 часа сън заради работа, деца, социални контакти, телевизия и непрестанните партита през лятото. Замислете се върху това, което казахме и се опитайте да си осигурите с една идея повече сън през новата година. Ще видите колко положителен ефект ще има върху живота ви.

Вижте още: 8 часа сън. Мит или реалност

9. Станете доброволци – да отделите свободното си време, за да подпомогнете някоя добра кауза е много благородна постъпка, особено когато няма да получите нищо в замяна. Чувството, че сте помогнали на хора или животни в нужда и сте допринесли за по-добрият им живот е невероятно. Кара ви да се чувствате живи и отговорни. Определено доброволческият труд е изключително пълноценно преживяване.

8. Консумирайте по-малко алкохол – нека си признаем… Пиенето може да изглежда като добра идея да загубите малко време, но плащате скъпа цена за това. Махмурлука на другия ден е ужасен, което води до още един загубен ден. Няма ли да се почувствате по-добре ако на следващото парти пийнете малко по-малко от обичайното и се събудите със страхотно чувство, положителна енергия от вечерта и най-важното: помнейки какво се е случило?

7. Намерете си „мечтаната работа“ – всеки си мечтае да работи някоя готина работа, но колко от нас я търсят до последно? Повечето се задоволяваме с малкото и все се спираме от голямата крачка да намерим „мечтаната работа“. Използвайте новата година и намерете това, което най-много желаете да правите. Направете един нов старт в живота си, който ще е много по мотивиращ и позитивен от стария.

6. Хранете се здравословно – колко вкусна може да бъде една голяма пица и порция пържени картофки? Не е тайна обаче, че това е изключително нездравословна храна. Вярвате или не, здравословната храна може да ви накара да се чувствате фантастично: и физически и психически. Започнете още от днес, а ние обещаваме да отделим време и да споделим с вас няколко здравословни храни.

Вижте още: Спортните напитки – видове и начини за приемане

10 неща, които да направите през 2015-та

Време е за промяна

5. Научете нещо ново – хората казват, че знанието е ключът към успеха. Напълно сме съгласни с тях и ви съветваме през новата година да не спирате да учите нови и нови неща. Дали ще се научите да готвите, свирите на музикален инструмент или ще изберете да научите нов език зависи изцяло от вас. Просто учете нови неща. Не спирайте да се самоусъвършенствате. Никога не знаете кога новооткритите умения ще ви потрябват в някой удобен момент.

4. Прекарвайте повече време със семейството си – в това забързано ежедневие, където работата и парите са изключително важен фактор, е много трудно да отделим време за най-близките си хора. През това време на размисъл нека помислим колко време прекарваме със семейството си. Дали то е достатъчно? Семейството е най-важното нещо на света, така че нека се опитаме да извлечем максимума от него и да прекарваме повече време с ближните си хора. Работата и парите могат да почакат поне няколко часа, нали?

3. Спестявайте повече пари – декември беше труден месец за всички ни. Празници, подаръци и коледни ваканции. Първият месец от годината е добър момент, в който да организирате годишния си бюджет и да спестите малко повече пари от миналата година. Така или иначе ако спестите повече пари, в края на годината ще сте с една идея по щастливи.. ако ни разбирате за какво говорим…

2. Спрете да пушите – цяла година се каните да спрете цигарите, но все нещо ви спира. Знаете какви са последиците за здравето ви, но все го отлагате за другия месец. Стоп! Нова година, ново начало. Сега е най-подходящия момент да спрете този вреден навик и да направите едно голямо добро на организма си. Пушенето пристрастява милиони хора по цял свят, но ще получите огромни поздравления за волята си, ако успеете да ги откажете!

1. Започнете да тренирате – повечето хора свързват фитнеса и поддържането на тялото ни във форма с лятото. Когато топлите месеци наближат, всеки иска да има страхотно изваяно тяло, за да впечатлява по плажовете. Но, защо? Нима трябва да се поддържаме във форма за едва 2-3 месеца през годината? Не се отказвайте от това да сте във форма 12 месеца в годината. Така ще живеете много по-здравословен и позитивен живот.

Допаднаха ли ви нашите препоръки? Ако е така, нека бъдем честни – колко дълго ще продължи вашата промяна?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването