10 полезни уебсайта за дизайнери – Март 2014

Поредната доза вдъхновение за дизайнерите за месец Март

05.04.2014

Както знаете миналия месец започнахме тази нова рубрика за всички от Вас, които се интересуват от дизайн и имат нужда от вдъхновение. Месец март мина, а това означава, че Адам Лад е подбрал нови десет иновативни и креативни уебсайта, които бихме желали да споделим с Вас.

Представяме ви 10 полезни уебсайта за дизайнери – Март 2014

Ludlow Kingsley + Chocolate

Креативно творческо студио в Калифорния, което проектира дизайни на шоколади. Със сайта си целят да съберат средства за нестопанската си организация 826LA. Сайтът е богат на цветове и развлекателни видеоклипове.

Линк: https://www.826.lk.la/

LudlowKingsleyChocolate е полезен и иновативен сайт

Ludlow Kingsley + Chocolate

Dieter Rams: Ten Principles for Good Design

Известните принципи на Dieter Rams могат да се прилагат във всички дисциплини на дизайна, а този сайт представя принципите му под оформлението на печатно издание (списание) с леки цветове и изчистен дизайн.

Линк: https://readymag.com/shuffle/dieter-rams/

Вижте още: Топ 10 готини уебсайта за месец Април

Всеки месец ще ви представяме по десет полезни уебсайта за дизайнери

Dieter Rams: Ten Principles for Good Design

Huge

Huge е дигитална агенция, която притежава база от данни с места по целия свят. Техният сайт е изграден със страхотни илюстрации, смели цветове, изчистен дизайн и прости анимации.

Линк: http://www.hugeinc.com/

Полезни дизайнерски уебсайтове

Huge

screenagers – 99 Reasons Why the New Website is Not Online Yet

Този сайт е изграден с HTML5 и представя 99 причини защо уебсайта на screenagers не е изграден все още. Страхотна идея!

Линк: http://reasons.screenagers.com/#start

10 полезни уебсайта за дизайнери е новата рубрика на Списание ВИП

screenagers – 99 Reasons Why the New Website is Not Online Yet

AIGA – 100 Years of Design

AIGA празнуват 100 години дизайн, а сайта си развиват с избрани творби, нови интервюта с водещи дизайнери и моменти от тяхната история. Вие също може да допринесете за развитието на този сайт с ваши собствени примери за проекта.

Линк: http://celebratedesign.org/

полезни уебсайта за дизайнери

AIGA – 100 Years of Design

Multicolr Search Lab

Интересен онлайн инструмент, който ви позволява бързо да изберете до 5 цвята, а на база на вашите селекции сайта ви предлага подобни изображения. Чудесен начин да изберете най-правилните изображения за проекта ви чрез усещането за палитрата. Също така страхотен начин да вдъхновите идеите си.

Линк: http://labs.tineye.com/multicolr

полезни уебсайта за дизайнери – Март 2014

Multicolr Search Lab

FLIPP

FLIPP е рекламна агенция, намираща се в Калгари. Техният уебсайт търпи редизайн, а неговата основа роля е да покаже страхотното въздействие на по-големите изображения с по-топъл тон.

Линк: http://flipp.ca/

препоръчани уебсайта за дизайнери

FLIPP

The Message is Medium Rare

Това е блог, който показва как един дизайнер всяка седмица яде хамбургер и се опитва да извлече дизайн метафората от тях. Това е креативен и лесен начин да се направи реклама на хамбургер под формата на забавен и увлекателен пост.

Линк: http://www.themessageismediumrare.com/

Полезни и иновативни уебсайта

The Message is Medium Rare

Oslo 2022

Осло е град, кандидат за зимните олимпийски игри през 2022, а сайтът им цели да ги представи пред обществото. Те са използвали тематични кръгли изображения и класически геометрични фигури.

Линк: http://www.ol22.no/en/

10 полезни уебсайта за дизайнери – Март 2014

Oslo 2022

Wheels 4 Water

В края на май до началото на юни през 2014 година ще започне инициатива с цел събиране на пари за воден проект в Уганда. Слоганът на инициативата е „Карай 1000 мили, спаси 1000 човешки живота“, а сайта ще има за главна цел да предава на живо надпреварата, както и самото послание на инициативата.

Линк: http://wheels4water.org/

10 полезни уебсайта за дизайнери – Март 2014

Wheels 4 Water

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването