Положителното мислене причинява стрес

Невъзможно е да се живее с безконечен позитивизъм

09.03.2016

От известно време ни затрупват с информация колко важно е да се мисли изцяло положително и как се разболяваме от стреса и лошите мисли.

Действително да се отдадеш на мрачни прогнози за бъдещето и изцяло песимистично отношение към света и живота не е път към по-щастлив живот, но определено е невъзможно да се живее с блажена усмивка и безконечен позитивизъм.

Положителното мислене причинява стрес и дисбаланс в организма ни

Напротив – стремежът винаги да се мисли положително причинява такъв дисбаланс в организма ни, че се чувстваме напълно изчерпани. За да възстановим хармонията и потушим страстите, ние влагаме толкова много енергия, че увеличаваме стреса в живота си.

Положителното мислене причинява стрес и дисбаланс в организма

За да възстановим хармонията си влизаме в затворен кръг

Получава се затворен кръг, от който трудно можем да излезем. Обикновено емоциите ескалират, когато най-малко очакваме. Потискаме неприятните впечатления и отрицателните мисли, стремим се да се държим положително с хора, които определено искат да нарушат баланса в емоционалното ни състояние и в крайна сметка си позволяваме да нараняваме хората, които най-много ни обичат и винаги ни прощават грешките.

Вижте още: Защо трябва да мислите позитивно

Вместо да се стремим към изкуствена ведрост и престорена, заучена усмивка, можем да хармонираме живота си като поемем отговорност за него.

Кратките правила за по-добър живот, въпреки всекидневния стрес, са да се обграждаме с хора, които не ни натоварват емоционално с проблемите си. Ако това е трудно постижимо, можем поне да игнорираме негативната им енергия като общуваме възможно по-малко с тях и в никакъв случай не се конфронтираме.

Положителното мислене невинаги е от полза

Обградете се с хора, които не ви натоварват емоционално с проблемите си.

Според източната медицина първопричината на стреса, болестите и неврозите е в блокирането на така наречените енергийни канали.

Как да отблокирате емоциите си и да се почувствате по-добре в условия на стрес или напрежение?

Потупайте енергийните си точки, разположени на темето, между веждите и слепоочието, това ще ви освободи от първоначалното напрежение и ще нормализира дишането ви, ако някой ви е ядосал или разстроил.

Вижте още: В търсене на себе си

Когато първоначалната тревога премине, опитайте се да си дадете сметка, за това кои са вашите вътрешни конфликти и страхове. Тяхното изясняване може да ви помогне много повече от празния позитивизъм, който ви натоварва допълнително.

 

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP