Полярна мечка се вози на метрото в Лондон

ПР трик

28.01.2015

Заради прогнозите за най-голямата снежна буря в САЩ, хората слушайки новините вече взеха отвсякъде да виждат “бели мечки”. И тази метафора за студеното време се оказа в буквален превод за жителите на Лондон. Английската столица се срещна отблизо с бяла полярна мечка.

Полярна мечка се вози на метрото в Лондон

Голямата бяла гостенка обиколи улиците и дори се повози на метрото в града. Как ли са реагирали хората, като са видели през вратата на влака да преминава полярното животно…

И ако дори за миг сте си помислили, че става въпрос за истинска, голяма, полярна мечка, ще Ви разочаровам. Става за въпрос за изкусна PR кампания на ново телевизионно шоу Sky Atlantic.

Вижте още: Видеоклипове, които очароват

Мечката, реплика на един от най-големите  хищници на сушата, е създадена от 19 холивудски бутафорни специалисти. Направата и отнема шест седмици и 60 вида материали за производство, включително и 90 квадратни метра листове козина.

8-метровата мечка е управлявана от двама кукловоди, Tom Wilton и Derek Arnold. Те прекарали няколко часа в изучаване на реални полярни мечки, преди да упражняват в продължение на пет дни управлението на костюма.

Полярна мечка се вози на метрото в Лондон

Този ПР трик определено е на ниво и успява да привлече вниманието на минувачите, каквато е и целта. Специалистите в бранша стават все по-креативни, което е полезно както за бизнеса, така и за потребителите. Дано скоро и в България ни зарадват с някоя оригинална кампания.

Zai Bennett, директор на новото предаване Sky Atlantic, казва: “За да стартираме новата продукция подобаващо искахме да доведем реална полярна мечка по улиците на Лондон. Само така можехме да покажем на хората какво е да се срещнеш лице в лице с един от най-големите хищници на планетата.”

 

Източник: mashable.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.