Приложения и ползи на сребърната вода

Свойствата на сребърно са отдавна известни на човечеството и с векове са се прилагали по най-различни начини

25.09.2014

Свойствата на сребърната вода са отдавна известни на човечеството и с векове са се прилагали по най-различни начини. Например в Египет полагали върху раните тънко сребърно фолио, което допринасяло за бързото им заздравяване и намаляло риска от инфекция. Американците пък поставяли сребърна монета в млякото, за да удължат неговата годност за консумация. Благородниците през Средновековието се хранели и пиели от сребърни прибори, които отделяли малки количества сребро. Попадайки в кръвта им, среброто леко я оцветявало, ето откъде идва и „синята им кръв“. Свойствата му изглаждали кожите им и им придавали по-свеж и красив вид. Ето защо толкова се отличавали от простолюдието.

Приложението на среброто в днешно време е доста по-усъвършенствано, като благодарение на напредналите технологии се използва най-вече колоидно сребро с концентрация във вода или така наречената сребърна вода.

Вижте още: Чаша вода с лимон вместо сутрешното кафе

За какви приложения и ползи можем да използваме сребърната вода и в какви дози:

При кожни проблеми – сребърната вода е мощен антибактериален продукт, подходящ за почистване на кожата. Лично аз я използвам, като тоник за лице. Навлажнявам памуче и с леки движения почиствам кожата, като избягвам зоната около устата и очите. Подходящо е да се прилага и върху рани, за дезинфекция. Няма мирис и не щипе, което може да се отбележи, като значителен плюс.

При настинки – като превантивен способ сребърната вода е ненадмината. Малко количество от нея дневно не допуска инфекции, болести и зарази. Тя служи, като втора имунна система, което намалява натоварването върху естествената имунна система на организма. Действа и по-добре от капките за нос. С капкомер капвайте по 2, 3 пъти дневно, по 2 капки във всяка ноздра и хремата скоро ще изчезне.

При стомашно-чревни разстройства – сребърната вода унищожава гъбички, бактерии и микроорганизми, които са чести причинители на стомашните проблеми. Прилагайте спрямо указанията дадени ви от лекар или аптекар.

Сребърните йони се включват и в състава на дезодоранти против изпотяване, текстил от най-ново поколение, който не позволява развитие на болестотворни микроорганизми, дори бои, с които можем да защитим дома си от нашествието на бактериите.

Внимание: не предозирайте количествата на сребърната вода. Спазвайте препоръчителната дневна доза оказана на опаковката.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.