Спешна помощ при лошо настроение

Натрупана заради студените месеци...

22.05.2016

Зимните месеци често действат депресиращо на хората. Липсата на достатъчно слънчева светлина предизвиква дефицит на витамин “D” в организма ни, което води до понижаване на нивото на хормона на щастието „серотонин“. За да избегнем лошото настроение и да се предпазим от неприятни мисли и мрачни състояния, е добре да увеличим движението и спорта и да правим това, което ни допада и обичаме.

Лошо настроение? Ето няколко идеи как да прогоните депресията натрупана през зимата

Отдайте се на любимите си занимания – всеки има хобита и когато те не са пряко свързани с лятото и топлината навън, можете да отделяте време, за да им се наслаждавате. В моментите, в които колекционери пренареждат колекциите си или любители на кучета посещават киноложки изложби, мислите и емоциите им се пренасочват на любимата вълна и това, което изпитват в този момент е изцяло положително, защото живо ги интересува и гони скуката и монотонността ви живота им.

Вижте още: Депресията – как да решим проблема?

Проветрявайте често стаите – дори и навън да е мразовито, свежият въздух е това, от което имате нужда, за да се чувствате ободрени, а и да се предпазите от зимните вируси.

Спешна помощ при лошо настроение

Всеки има нужда от чист въздух!

Гледайте кулинарни програми – установено е, че гледането на предавания, в които се готви действа успокоително. Това се свързва с усещането за сигурност, спокойствие и уют в домашна атмосфера или в приятен ресторант, където се предлага вкусна храна.

Не оставайте сами задълго – канете приятели у дома, излизайте. Нищо не може да ви спре, колкото и снежни да са улиците навън. Мислете за сгряващите напитки, които ви чакат при срещата с приятели, и разбира се, за разговорите с тях, които носят не по-малко топло усещане.

Спешна помощ при лошо настроение

Приятелите ви ще ви избавят от депресията…

Почистете и подредете дома си – през лятото не се задържате задълго там, но зимата е времето, в което домът е вашето уютно убежище. Почистването и подреждането на дома носят успокоение и усещане за лекота, особено ако изхвърлите или дарите ненужните вещи и дрехи, които не носите.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP