Посещението при психиатър

Не само препоръчително, но и почти задължително

11.04.2014

Днес реших да се засегна една тема, която много хора смятат за табу. Търсенето на специализирана помощ не е нито нещо срамно, нито пък нещо, което да смятате, че трябва да бъде скрито от околните.

Всеки има трудни моменти в живота и понякога не може да се справи сам или само с подкрепата на близките си хора. Нуждае се от специализирана намеса.

Това, че сте решили са посетите психиатър не означава, че боледувате от сериозни психични разстройства. Може просто да преживявате труден момент, през който ви е трудно да преминете.

А и в днешното толкова забързано и напрегнато ежедневие, е лесно човек да се изгуби в лоши мисли, депресии и усещане за празнота.

Посещението при психиатър –  не само препоръчително, но и задължително

Защо е нужно да осъзнаем навреме, че се нуждаем от професионална помощ и как да разберем кога е моментът, в който трябва да се обърнем към някого за помощ.

Макар и индивидуалните съображения да са различни, ще Ви представим някои житейски ситуации, в които ако сте попаднали е по-добре да се обърнете към психиатър, който да Ви помогне да ги преодолеете.

– Несъответствие между начина, по който живеете и начина, по който бихте искали да живеете;

– Въпреки усилията Ви да постигнете нещо или да промените нещо, не постигате никакъв напредък;

– Чувствате се крайно недоволни от живота си и това усещане не Ви напуска;

– Изпаднали сте в депресивно състояние, при което всичко Ви се вижда черно;

– Не виждате изход от дадена житейска ситуация;

– Страдате от хронична липса на самочувствие;

– Чувствате се пренебрегнати от света и хората;

Не се срамувайте да потърсите специализирана помощ, ако сметнете че се нуждаете от нея. Посещението при психиатър може да се окаже животоспасяващо!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.