Искате повече фейсбук лайкове?

Ето 10 лесни начина, как да увеличим харесванията си в социалната мрежа...

24.03.2013

Искате повече фейсбук лайкове и споделяния на статусите Ви във Facebook? Ще ви дадем 10 съвета как да постигнете това!

Имате Facebook страница, която искате да достигне до повече хора? Или просто искате повече посещения на личния си профил? Ще Ви предложим няколко варианта, как това да се случи.

Facebook има специален алгоритъм, чрез който следи тежестта на постовете ви. Какво означава това? Важно е, какво поствате и каква тежест има то. Ако се хареса на повече хора, провокира ги да го споделят, коментират и харесват, това означава, че поста ви е с по-голяма тежест и ще излиза в News Feed-a на вашите приятели. Facebook помага на такъв вид постове да излизат на новинарската стена на приятелите ви и това ще е във ваш плюс. НО, ако спамите постоянно с безсмислени постове, които никой не харесва, коментира и още по-малко споделя, то това за вас е проблем! Поста ви ще бъде забит в десета глуха и много малко хора ще достигнат до него.

Как да си осигурим повече харесвания на страницата?

10 съвета за повече споделяне във Fb

Знам, че напоследък е мода, да имаш страница с над 10 000 харесвания, в която споделяш картинки, цитати и т.н през 2-3 минути, но каква е ползата за Вас и за хората около вас от това? Какво като пускате постове, без никаква стойност, през 2-3 мин? Рано или късно ще омръзне на феновете ви и те ще спрат да следят страницата или профила ви. Стремете се да пускате постове, които ще са полезни за хората, които ще ги провокират да изразяват личното си мнение и да ги споделят на своите приятели и ще имате успех с опита си, страницата ви да се посещава повече.

Вижте още: Споделянето в социалните мрежи всъщност е полезно за личността

Ето и малко съвети, как това да стане:

1. Най-важното нещо, е да публикувате в правилното време – „пиков час“. В админ панела на страницата ви, има много статистики, които могат да ви помогнат да установите кога е пиковият час и кога влизат най-много хора във вашата страница. Тогава е моментът да поствате!

Искате повече фейсбук лайкове?

Поствайте на време!

2. Бъдете креативни – не се стремете да пускате максимално много постове, а се стремете да пускате максимално качествени постове. Един хубав пост, може да има много по-голям ефект, отколкото 10-15 празни поста. Факт!

3. Използвайте атрактивни снимки, видеа, цитати и т.н. Неща, които хващат окото.

4. Когато споделяте дадени постове, имайте предвид времето и сезона. Отразявайте интересни предстоящи събития, наближаващи празници и т.н.

5. Бъдете интересни и забавни за феновете си. Използвайте правилни снимки, които се връзват с контекста на поста ви.

6. Бъдете кратки – никой не обича да чете дълги постове. Има проучвания, които доказват, че 3 реда текст е по-харесван и споделян, от по-дългите постове. Публикувайте кратки и ясни постове, с точно послание.

Вижте още: Добър имидж във Facebook

7. Винаги се поставяйте от страната на феновете си. Преди да постнете даден пост, си задайте въпроса „Ако аз съм фен, бих ли коментирал и споделял този пост?“. Това ще ви помогне в избора на постове.

8. Давайте съвети по дадени теми, където се чувствате компетентни. Доказано е, че статиите свързани с обучение, се харесват на хората, и те ги споделят със свои приятели. Това ще ги подтикне и към въпроси към вас, ако нещо не е ясно. Нали търсим и връзката с феновете си. Публичната дискусия по даден проблем е много важна за тежестта на един пост.

9. Споделяйте постове под формата на листи. Например „10 причини да посетите, или 7 начина да…“ Има проучвания, че се харесват на хората.

10. Пишете постове, които имат призив към вашите фенове да споделят дадения пост. Повечето от тях биха го направили, ако ги попитате правилно.

Искате повече фейсбук лайкове?

Страхотно е да ни харесват повече хора!

Надявам се, да съм ви бил полезен и бъдещите ви постове да предизвикват във феновете ви „Лол, това определено е готино и ще го споделя“. Ако имате въпроси, знаете къде да питате.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването