Повярвайте в себе си

Не чакайте някой друг да го направи

12.06.2015

Някои хора казват, че успехът се дължи на късмет, връзки и ресурси. Със сигурност всеки един от тези фактори влияе на хората по пътя им към върха, но те далеч не са единствените известни в уравнението.

“Най-голямата разлика между успешните и неуспешните хора не е интелигентността или възможността, или ресурсите. Това е вярата, че те могат да направят своите цели реалност. ” – Джеймс Клиър

За да стигнете до пистата към успеха, трябва да разберете, че мозъкът ви играе срещу вас. Той не се интересува от вашите големи цели, единственото, което иска е да ви опази живи. Ето защо изпитвате неувереност, негативно мислене, безпокойство и така нататък. Най-сигурният начин да се противопоставите на тези състояния е да вярвате в себе.

Повярвайте в себе си – никой няма да го направи вместо вас

1. Ако не вярвате в себе си кой друг би повярвал?

Да речем, че искате да започнете бизнес и имате страхотна идея. Представяте я пред инвеститорите, но не сте уверени в думите и действията си. Повярвайте ми тези хора веднага ще разберат, че не вярвате в себе и в собствените си възможности. Една добра, може би брилянтна идея, няма да стане ваша собственост, защото не сте проявили смелостта да повярвате в нея.

Вижте още: Как живеят щастливите хора

2. Вие сами градите самочувствието си

Ако не сте достатъчно уверени ще се счупите, като вейка още първия път, когато сте изправени пред препятствие. Каквото и да искате да постигнете, ще има безброй препятствия, поставящи под съмнение вашите компетенции. Единственият начин да се измъкнете сами е, като сте достатъчно уверени.

3. Сами трябва да се вдъхновите и да предприемете действие

Ако въобще не тръгнете по пътя как очаквате да стигнете до целта? Ако чакате някой да ви побутне, да ви подкани да гоните целите си, това просто няма да стане. Изправите ли се веднъж пред предизвикателствата на живота ще усетите колко сладка е победата и колко горчив е неуспехът.

Повярвайте в себе си

Снимка: pixabay

4. Положителната нагласа е половината от пътя

“Отношението е малкото нещо, което прави голямата разлика.” – Уинстън Чърчил

Ако не вярвате в себе и способностите си, ще тръгнете с нагласата за неуспех и провал. А покажете ли това отношение, значи вече сте се провалили и няма смисъл да продължавате да се опитвате да НЕ успеете.

Вижте още: Пътят към реализирането на мечтите ни

5. Трябва да осъзнаете, че провалът е неизменна част от пътя

Никлас Хед заедно със своя екип са изградили над 51 неуспешни мобилни игри. Това обаче им дава възможността да създадат Angry Birds, приложение, което доминира в интернет обществото и се превръща в световен хит.

Част от тайната на успеха се крие в многобройните провали.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.