Не се страхувайте да правите нови неща

Овладейте чувството за „некомфорт“...

29.05.2016

Всяко едно човешко същество желае да владее положението до съвършенство – така сме устроени. Това е механизъм за оцеляване, който нашите предци са изградили още докато са живели в пещери. Единственото нещо, от което се нуждаем е сигурност, всичко друго ни кара да се чувстваме некомфортно. Но едно от нещата, които изисква лидерството е да развием умението да се чувстваме некомфортно. Всеки силен лидер трябва да посреща нещата, които го потискат и плашат, а не да бяга от тях. Лидерството изисква и да правим нови неща, за да се развиваме в положителна посока.

Не се страхувайте да правите нови неща – животът е прекрасен!

Лесно е да се храните с едни и същи ястия всеки ден, но ако не опитвате нови храни, най-вероятно ще пропуснете възможността да откриете новото си любимо ястие. Също така е лесно и да общувате с едни и същи хора на едни и същи теми, но ако не разширите контактите си ще пропуснете и възможността да се запознаете с новия си най-добър приятел. Лесно е и всеки ден да правите едни и същи неща на работното си място и да затънете в забързаното ежедневие на 21 век, но ако не се пресегнете ще пропуснете постижението, което може би ще ви донесе увереността и удовлетворението и ще постави началото на един нов свят на работното ви място.

Вижте още: Ти си свободен…

Точно поради тези причини не трябва да се страхувате да правите нови неща. Използвайте всеки нов ден като възможност да изпълните живота си с повече приключения, страст и енергия, като внесете повече нови неща.

Не се страхувайте да правите нови неща

Излезте от зоната си на комфорт…

Ако обикновено слушате поп музика, пробвайте рок. Ако обикновено ядете пилешко с картофи, пробвайте китайската кухня. Ако четете само „Форбс“, пробвайте някой брой на „Мениджър“.

Там, навън се простира един голям и интересен свят, който ви очаква. Ако се пресегнете, той ще е ваш. Не се страхувайте, а опитайте нещо ново. Може пък и да ви хареса.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването