Правила за човешки същества от д-р Чери Картър-Скот

Да се научим да обичаме себе си

14.02.2016

„Ето моята тайна. Тя е много проста: Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.“

Антоан дьо Сент – Екзюпери

Животът или по-скоро бурната промяна на света и нравите, някак си убиват у хората ценности, заложени и изповядвани хиляди години. Насилието се превръща в начин на забавление, роднини се мразят по между си, няма съпричастност, всеки мисли само за себе си. Хората са станали студени и бездушни, затворени в себе си, забравили, че преди всичко всички сме равни в ролята си на човешки същества.

Д-р Чери Картър-Скот описва в книгата си „Ако животът е игра, това са правилата“, 10 правила за човешки същества, които бих желала да споделя с вас и се надавям да достигнат до повече хора.

Правила за човешки същества от д-р Чери Картър-Скот

Правило 1: Ще получите тяло

Независимо дали ще го харесвате или мразите, то ще бъде ваше през цялото време, докато сте на тази земя. То е дом на вашата душа, приютява истинското ви „Аз“.

Правило 2: Ще усвоявате уроци

Записани сте в целодневното неофициално училище, наречено „Живот“. Всеки ден ще имате възможност да усвоявате уроци. Някои от тях може и да не ви харесат; други може и да намразите; трети може да сметнете за неуместни и глупави, но те са част от учебната ви програма.

Правило 3: Няма грешки, има само уроци

Израстването е процес на непрекъснато експериментиране, серия от проби, грешки и временни победи. Неуспешните експерименти също са част от пътя към успеха.

Правило 4: Урокът се повтаря, докато бъде научен

Един и същи урок ще ви бъде представян в различни форми, докато не го научите. Когато го усвоите напълно, може да се заемете със следващия.

Правило 5: Усвояването на уроци няма край

Няма момент от живота, който да не съдържа уроци. Докато сте живи, винаги ще има уроци, които трябва да бъдат научени.

Правило 6: „Там“ не е по-добре от „Тук“ Когато вашето „там“ стане „тук“, просто ще откриете друго „там“, което пак ще ви изглежда по-добро от „тук“.

Правила за човешки същества

Другите хора са само огледала

Правило 7: Другите са само огледала

Не можете да обичате или мразите нещо у някого, освен ако в него не виждате отразено онова, което обичате или мразите у себе си.

Правило 8: От вас зависи как ще изживеете живота си

Разполагате с всички инструменти и ресурси, които са ви необходими. Как ще ги използвате зависи единствено от вас. Винаги, по всяко време изборът е ваш.

Правило 9: Всички отговори са някъде във вас

Отговорите на всички въпроси, които животът ви поставя, носите в себе си. Трябва само дасе вгледаш, да слушаш и да вярваш.

Правило 10: С раждането си ще забравите всичко това

Ако искате отново да си спомните, трябва да разплетете двойната спирала на вътрешното знание.

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.