7 правила за справяне с изпитанията на живота

От Монаха, който продаде своето ферари

23.08.2014

Една от главните тези на Робин Шарма е, че всеки човек е роден за нещо велико, но преди да го постигне трябва да помогне на съдбата си и да се пробуди от съня. Всяка мъдрост, която човек научи трябва да бъде приложена, иначе не струва нищо. Всеки един от нас трябва да спре да се оплаква за нещата, които няма и да започне да оценява нещата, които има.

„Проклинах факта, че нямам обувки, докато видях един човек, който нямаше крака“.

Монахът, който продаде своето ферари има огромна вяра в човешкия потенциал. Той вярва, че всеки един човек може да бъде велик. Някъде по пътя към величието, повечето от нас се отказват, защото вярват, че то е нещо запазено за малцина избраници. Някъде по пътя, някой ни е наговорил куп лъжи и ни е убедил, че не ни е предопределено да водим изключителен живот, но това не е така! Ние сме създадени да играем голяма игра. На планетата няма излишни хора и ние всички сме длъжни да дадем някакъв принос и да внесем щастие в живота на хората около нас. За да постигне големи неща, човек трябва да премине през големи изпитания.

Вижте 7-те правила за справяне с изпитанията на живота от Монаха, който продаде своето ферари…

Правило №1: Помнете, че животът е поредица от сезони. Всяко човешко същество трябва да изтърпи студовете на няколко зими, за да стигне до красотата на най-хубавото лято.

7 правила за справяне с изпитанията от Робин Шарма

Животът е поредица от сезони

Правило №2: Големите, красиви и привидно невъзможни цели са прекрасно средство за вдъхновение, когато вървиш през трудностите. „Избери си пътеводна звезда, не се отклонявай от курса и ще преминеш през всяка буря.“

Правило №3: Винаги помнете, че най-голямо страдание ни носи най-голям растеж. Също като счупената кост, ние ставаме по-силни на счупените места.

Правило №4: Провалът е избор. Вземи решение от дъното на сърцето си, че каквото и да ти се случи, ще продължиш по автентичния път. Това ще гарантира истински успех в живота ви.

Правило №5: В трудни времена човек е склонен да губи самообладание. Когато срещнеш пречки, прояви дисциплина и поддържай режима си. Ставай рано. Храни се правилно. Прави упражнения.

Правило №6: Изживявай чувствата си докрай. Изживявай докрай чувствата на обида, гняв и тъга, които се надигат естествено от теб. Няма нищо лошо да ги изпиташ. Това всъщност е здравословно. Ако ги преработиш, ще получиш възможност да ги освободиш.

Четете още: По начина, по който изживявате всеки ден, оформяте живота си

Правило №7: Помни, че каквито и трудности да срещнеш, ти никога не си сам.

Из “Открий съдбата си с Монаха, който продаде своете ферари”

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването