Правилото на 5-те часа

Което създава успешните хора

28.02.2017

Работиш усилено, ден след ден, но никога не виждаш дългосрочно подобрение? Чувстваш се в капан и не можеш да се движиш напред? Виждаш ли приятели и колеги, които успяват и се чудиш как те могат, а ти не?

Ако това ти звучи като теб, тогава ще трябва да започнеш да прилагаш правилото на 5-те часа.

Правилото на 5-те часа, което ще те направи успешен

Следвано от успешни хора по целия свят, включително Бил Гейтс, Опра Уинфри и Марк Зукърбърг, това просто правило може да ти помогне да се превърнеш от обикновен човек в успешен.

Прекарвай 5 часа седмично в учене

Правилото на 5-те часа включва да изразходиш пет часа седмично, или поне един час всеки работен ден, фокусиран върху съзнателно учене. Това означава да заделиш време и за да отдадеш пълното си внимание на обучението и развитието си, без да се разсейваш от друга работа. Това обучение може да приема различни форми и комбинации, с времето сам ще намериш най-печелившата стратегия.

5 часа седмично за придобиване на нови знания = успех

Четене
Четенето е навик, който трябва да усвоиш (ако вече не си). Опитай да носиш книга в чантата си по всяко време със себе си и чети, когато намериш свободни 10-15 минути (примерно в обедната почивка). А широката достъпност на електронните книги прави четенето на почти всяка тема възможно където и да си. Бил Гейтс е известен с това, че чете много, около 50 книги всяка година.

Не се обърквай работа с ученето
Лесно да се обърка работата с ученето. Може би си мислиш, че работиш в продължение на 40 часа на седмица и това е достатъчно, за да видиш подобрение, но това рядко се случва. Докато си фокусиран върху ежедневните проблеми, не даваш на себе си време, за да се развиваш и растеш. Правилото за 5-те часа е съзнателното учене, а не да ходиш на работа всеки ден с надеждата да научиш нещо ново. Поставяй на себе си конкретни учебни цели и си дай време, за да ги постигнеш.

Съсредоточи се върху подобряването, а не само върху производителността

Може да смяташ, че колкото по-продуктивен си, толкова по-успешен ще бъдеш. Производителността играе роля при успеха, но тя е нищо без придобиването на нови знания. Ако си постоянно съсредоточен върху текущата си работа, отколкото върху дългосрочното самоусъвършенстване, никога няма да видиш голямо развитие. Опитай се да погледнеш отвъд дневния си ред и отдели достатъчно време за да станеш по-добра версия на себе си.

Вземи вдъхновение от някои от най-успешните предприемачи в света и прилагай правилото на 5-те часа. И скоро ще бъдеш много по-близо до успешния човек, който искаш да бъдеш.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.