Правилото на 72 часа

Колко силно сме мотивирани да изпълним дадена цел?

06.08.2017

Да преследваме дадена мечта и да не спираме да я следваме понякога се оказва не толкова лесна за постигане задача. Когато желаем нещо толкова силно и то се е превърнало в цел, която непременно трябва да достигнем и искаме да имаме.

На всички е ясно, че само с искане не става. Човек трябва много да се потруди, за да изпълни всички стъпки до постигане на целта си. Но това не е толкова просто, колкото може би звучи. Най-вероятно много хора са чували за ,,Правилото на 72 часа‘‘. То гласи, че ако някой от нас желае да направи нещо и иска да го постигне, трябва да започне да действа веднага. В случай, че не започне веднага, то поне трябва да го започне, преди да са изминали 72 часа (3 дни).

Правилото на 72 часа – какво гласи то:

Това правило е описано за първи път от немския писател и бизнес–треньор Бодо Шефер. Ако не започнем да действаме, докато тези 72 часа не са отминали, нашият мозък автоматично решава, че щом не сме започнали да действаме до този краен срок от време, нашата цел не е толкова важна за нас самите. Щом това се случи, това означава, че има 85 процента вероятност дори да не започнем да действаме за изпълнението на тази така наречена цел.

Мотивацията

Колко силно сме мотивирани да изпълним дадена цел? Ако наистина сме готови на всичко, за да осъществим мечтите си, не трябва да губим никакво време и да започнем да действаме веднага.

Правилото на 72 часа

Не спирайте да преследвате мечтите си

Действителността

Действителността е такава, че ако искаме да постигнем нещо, няма кой да го свърши вместо нас самите. Ако желаем нещо твърде силно и вярваме в мечтите си, трябва да разчитаме единствено и само на себе си. Трябва сами да си помогнем. Ние сме тези, които искат нещо и никой не може да ни помогне за постигането му, тъй като ние сме единствените, които го желаят от цялото си сърце и душа. Дори някой да иска да ни помогне, за да изпълним целта си, ние сме тези, които контролират нещата и казват кое как да се случи. Никой друг освен нас не знае какво точно очакваме и какъв ни се иска да е крайният резултат. Само ние можем да си помогнем. За да постигнем това, което имаме за цел трябва да не губим нито секунда и да се захващаме с изпълнението на нашите цели и мечти веднага.

Бъдете смели и не се колебайте! Имайте смелостта да постигнете мечтите си и не се надявайте на чужда помощ! Вие сте тези, които знаят какво точно искат и как да го постигнат!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.