„ Най – празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж “

Автор:Кристина Патева

 

 

Утро ! Прекрасно и свежо! Долавям полъха на вятъра. Усещам духа на едно ново начало – това на времето , на новия ден – пречупен през призмата на огледалния хоризонт от блясък и изящество. Свежест и пролетно ухание ,  букет  от настроение и наслада от лекия въздух , с привкус  на ароматна  усмивка. Пронизва ме лек и приятен гъдел , изострящ сетивата с ронлив смях. Доза наслада за душата- това е един ден ,в който смехът и усмивката съпровождат делата , мислите и емоциите ми. Нека си подаряваме по един миг наслада – всеки ден , защото най празен е денят ,в който забравяме за съществуването на една сила – тази на смеха.

Силното въздействие на вълшебната усмивка на смеха поражда в мен силна емоция  ,че мога да се справя с трудностите от ежедневието , да поема всеки трънлив път към успеха с желание  и воля,  сила  и вяра, че с добро настроение ,усмивки и чистота на духа мога да променят злокобното и да подарявам усмивки.

 

Според Моргенщерн „ Смехът и усмивките са вратите, през които навлиза всичко човешки добро”. Защото на нас хората е присъща емоцията , не за да я потискаме, а за да я даряваме. Благодат е да подариш настроение , което ще донесе усмивка. Дори и краткотрайна тя има вечен живот, защото оставя спомен там , вътре в душата –  в най – свещения храм за човека. Смехът разкрива вътрешната ни хармония , усещането ни за красивото и стойностно в живота. Магията , която ни кара да гледаме с други очи на света, да отворим длан и да приемем реалността, да протегнем ръка и да дадем възможност на себе си да се почувстваме специални .