Празникът на влюбените

Няколко интересни факта

13.02.2018

Свети Валентин се отбелязва на 14 февруари, като Ден на любовта.

Празникът на влюбените се празнува в много страни. Свети Валентин е културен, християнски празник. Обичаите на него са изпращане на поздравителни картички и подаръци.

Празникът на влюбените и няколко интересни факти за него

Името на празника идва от един от двамата християнски мъченици, наречен Валентин, живял през трети век. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието.

На този ден всички влюбени се опитват да изразят любовта към половинките си по най-интересния и най-незабравим начин. Чрез романтичните жестове и подаръци ние се опитваме да кажем и да покажем какво означава за нас нашата половинка.

Всички, които имат половинки, се опитват да направят този ден незабравим.

В последните години важи тенденцията да се подаряват не само символични подаръци, но и големи материални подаръци, по-скоро не изразяващи любовта ни към половинката, а какво сме способни да си позволим да купим и подарим. Което до някаква степен измества същината на празника и се превръща по-скоро парад на скъпи вещи, отколкото изразяване на чувства.

Празникът на влюбените

Интересни факти за Свети Валентин

Друга тенденция е предложението за брак. Много дами получават предложение за брак точно на тази дата. От една страна, това е прекрасно изживяване и незабравим момент в живота на един мъж и една жена, но от друга страна, предложението за брак на тази дата е вече твърде предвидимо. По този начин много дами си позволяват да се надяват на предложение за брак на 14 февруари, но разочарованието би било голямо, ако не се случи на този ден. При повече изобретателност от страна на силния пол, дамите могат да останат още по-очаровани и по-изненадани, ако получат предложението за брак на друга дата.

Навярно, хората без половинки се чувстват подтиснати и се опитват да  пренебрегнат този ден, но не трябва да е така. Те трябва просто да погледнат с други очи на празника и вместо Свети Валентин, може да празнуват празника на виното. И така всички биха имали повод за празнуване, независимо дали имат или нямат половинка на този ден. А и кой знае… необвързаните могат да срещнат любовта по всяко време, навсякъде и най-вече на най-неочакваното място…

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.