Предимствата на Google AdWords

Като рекламен инструмент

27.08.2015

Навлизането на Google AdWords сложи край на дългото събиране на финансови средства за стартиране на рекламна кампания. Към днешна дата всяка фирма има уеб сайт, но не всички осъзнават какви са преимуществата от него и как точно да го използват. Наличието на уеб сайт е първото и задължително условие, за да можете да популяризирате дейността си в интернет, което може да се осъществи в най-предпочитаната търсачка – Google. Google AdWords, част от Google Partners, предоставя на фирмите уникалната възможност рекламата им да се появява непосредствено до обичайните резултати в търсачката.

Предимствата на Google AdWords, като рекламен инструмент

От въвеждането на AdWords, интернет рекламата, като цяло придоби по-голяма популярност. Рекламата в Google AdWords е от вида на CPC-рекламите (Cost Per Click / Заплащане на клик). Най-важното при този вид реклама се крие в самото име, а именно, че ще бъдете таксувани само за клик. Това ви гарантира предварително планиране на разходите за реклама, така че да не се нарушава стабилността на финансовото си състояние. Може би се чудите как точно потенциалните ви потребители ще видят рекламното послание? Това става чрез въвеждане на ключовите думи, определени от вас, в търсачката. CPC-рекламите водят до много по-добри резултати в сравнение с други методи за реклама и са изключително ефективни. Друго предимство на интернет рекламите на клик е това, че имате възможност да насочите рекламата си към потребителите, чието местоположение отговаря на това на вашия бизнес. Измеримостта на резултатите от кампанията може да ви даде много полезна информация относно посоката на развитие на бизнеса ви в интернет пространството.

Предимствата на Google AdWords

Google AdWords платформа за CPC реклами

Използването на интернет за целите на една фирма е много достъпен и често използван метод. Ползите, които фирмата може да получи от него са далеч повече от това, което е инвестирала в онлайн рекламата и може да очаквате по-висока възвръщаемост на инвестицията си. Чрез Google AdWords вие ще изградите имидж на фирмата си, ще увеличите посещаемостта на уеб сайта си, ще предизвикате интереса на потребителите.

Вижте още: Google може още

За стартиране на вашата кампания в AdWords е препоръчително да се възползвате от услугите на уеб агенции. Те ще разработят най-добрата за вас оферта, отговаряща на предметната ви дейност и поставените цели. А също така може да получите и допълнителни бонуси и предимства пред неопитните саморекламиращи се ваши конкуренти!

Гост автор: Добромир Панов

Етикети:

За автора

Списание VIP