Предпазване на децата в Интернет

Безплатни софтуерни програми

15.05.2015

Как да защитя детето си от опасностите в Интернет? Въпрос, който навярно всеки родител си задава. Още от съвсем мънички децата израстват с телефони и таблети в ръка. Забавленията в междучасията вече са проверяване на социалните мрежи и играене на онлайн игри. Детството вече не е това, което беше преди 20 години.

Предпазване на децата в Интернет – безплатни софтуерни програми по проект “Безопасен интернет”

Сдружението с нестопанска цел Beehive Co-working Space с подкрепата на Дирекция ”Превенции” – Община Варна провежда инициатива за повишаване на родителската бдителност по отношение на престоя на децата в Интернет.

Проектът “Безопасен интернет” е онлайн базирана информационна кампания за опасностите в Мрежата и възможностите за превенция. В рамките на инициативата ще бъдат проведени безплатни интерактивни обучения на тема “Родителски контрол в Интернет”, включващи две лекции и десет видео урока. Те ще показват нагледно как бързо и лесно могат да се инсталират различни безплатни софтуерни програми, които позволяват на родителите да следят и да контролират достъпа на подрастващите до сайтове с неподходящо съдържание в интернет пространството.

Предпазване на децата в Интернет

Източник: Beehive

Целта на инициативата е понижаването на риска от злоупотреба с личните данни, трафик на хора, интернет тормоз, намаляване на риска от следене и ограничаване на личната информация, която се споделя онлайн. Чрез повишаването на уменията за работа в Интернет и информираността на родителите за опасностите, които виртуалната среда крие за техните деца, се очаква да бъдат преодолени голяма част от заплахите в Мрежата.

На официалната страница на проекта “Безопасен интернет”: http://www.safeinternet.eu са публикувани информационни материали и списък с разнообразни софтуери за родителски контрол. Към тях са приложени и видео-лекции с инструкции за инсталиране и използване на безплатните програми.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.