Новият двигател на предприемачеството във Варна

За първи път: два Startup Weekend формата в рамките на година в Морската столица.

23.09.2015

Глобалната инициатива Startup Weekend е изключително успешна, привличаща огромен международен интерес. Форматът се провежда всеки уикенд в различни точки на света – от Лос Анджелис до Пекин. В град Варна се организира вече три поредни години, като за първи път екипът от амбицирани млади специалисти ще реализира два формата в рамките на една календарна година. Успехът на първото събитие през 2015-та беше категоричен. Равносметката показва, че 70% от участниците са хора, които за първи път присъстват на формат от такъв тип. Подкрепата от университетите от друга страна е довела до нови възможности за сътрудничество с младежката общност, а представените идейни проекти са най-многобройните в сравнение с останалите Startup Weekend формати в страната.

Предприемачеството във Варна започва да набира сили с втори Startup Weekend за една година

Събитието със състезателен характер събира на едно място целеустремени хора от най-различни области, които формират екипи помежду си и разработват иновативни проекти. Участие могат да вземат специалисти в областта на информационните технологии, дизайна, маркетинга или друга сфера. Всички разполагат с 54 часа, в които трябва да развият своите идеи, да направят бизнес план и да създадат прототип на продукта си. Младите разработчици имат шанса да се срещнат със специалисти от сферата на бизнеса и иновациите. А за усъвършенстване на концепцията им се грижат ментори, които помагат на новосформираните стартъп екипи по време на тридневния форум.

Вижте още: 10 съвета за перфектна Startup Pitch дъска

Събития като това ще помогнат на младежи с идеи да стартират бизнес. Варна вече е с нов облик и продължава да набира скорост към титлата, която преди години притежаваше -„Най-добър град за живеене“. Доказателство за това е вторият Startup Weekend, който е с тематичното наименование City и с акцент към градското развитие. С това организаторите на формата целят да допринесат още повече за добрия имидж на Варна. А фактът, че за първи път в България, Startup Weekend има подкрепата от кмета на града дава нагласата, че неслучайно е Европейска Младежка Столица 2017.

Новият двигател на предприемачеството във Варна

Безплатен код за #swcity: ACTIVE

Организаторите на Startup Weekend City очакват присъствие от над 120 участници. Събитието ще се състои между 25 и 27 Септември в Двореца на културата и спорта във Варна. Мисията на екипа е да предложат един нов прочит на тази инициатива, която да продължи предприемаческата система в града. Събитието се реализира с подкрепата на Община Варна.

Организаторите на събитието предоставят специален безплатен код на всички читатели на Списание VIP, медиен партньор на събитието.

Безплатен код за участие: ACTIVE

Билети могат да се намерят на адрес: http://www.eventbrite.com/e/startup-weekend-city-0915-tickets-18193947587

Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/StartupWeekendVarna?fref=ts

Етикети:

За автора

Списание VIP