Прекаляваме ли с използването на технологиите?

7 видео клипа, които ще ни замислят дали не прекаляваме с използването на иновациите около нас

20.10.2014

Колко пъти проверихте телефона си в последния час? А имейлa си? А какво ще кажете за Facebook уведомленията или другите социални мрежи? Нима вие нямате нужда от презареждане? Нима не се нуждаете от почивка от всичките тези иновации около нас, които в най-скоро време ще ни накарат да спрем да се чувстваме хора и ще дигитализират и последните останали човешки чувства. Нима ще им позволим да превземат ежедневието ни и да ни превърнат в техен роб в един дигитален свят?

Вижте още: Как да превърнете идеите си в реалност?

Замисляли ли сте се да прекарате поне един ден в годината без технологиите, които вече така или иначе са превзели ежедневието ни? Какво ще кажете за един ден без смартфони, умни часовници, социални мрежи и всякакви такива дигитални глупости? Един ден посветен на хората около нас, един ден посветен на страхотното време прекарано с приятели в парка, един ден посветен изцяло на човека до нас. Нима е толкова трудно? Нима няма да издържим 48 ч без технологиите? Нима няма да ни хареса човешките емоции лице в лице, а не сърчицата в Skype? Аз не мисля, че е толкова трудно да се справим.

Смятам, че поне за един ден можем да се „изключим от мрежата“ и да прекараме страхотно време с близки и приятели.

Тези видео реклами имат за цел да ни замислят и да ни накарат да ограничим използваното време за технологиите – умереността е от ключово значение. Отпуснете се, затворете всички други табове в браузъра и позволете на тази колекция от клипове да ви вдъхнови. Замислете се по какъв начин технологията ви служи добре и по какъв начин зле. Помага ли ни да направим света едно по-добро място?

Вижте още: Социалните мрежи и търсенето на работа

С тази провокираща колекция от клипове, ще ви помогнем да си вземете почивка и да презаредите с ума си с енергия.

Представяме ви 7 видео клипа, които ще ви накарат да се замислите дали прекаляваме с използването на технологиите

1. Актьорът Закари Леви, заедно с неговите приятели от улица Сезам ни призовава да се насладим на страхотния ден

2. Научете се отново да бъдете хора – клип иновативната апликация Human Made

3. Погледнете извън рамките на харесванията – актрисата Кирстен Дънст открива другата страна на социалните мрежи

4. Изключете се от мрежата –  една инициатива в Тайланд

5. Извлечете максимума от времето – винаги има време за имейли, социални мрежи и телефони обаждания

6. Погледнете истинския живот – в него няма „Auto correct”

7. Ще вечеряме или ще си снимаме храната?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването