Време ли е да прекрачите зоната на комфорта?

Разберете

14.01.2016

Как дефинирате понятието “зона на комфорт”? Питам Ви това, защото всеки човек има свое си определение. Всеки е изградил своята зона, която е трудно да прескочи. Разбираемо е да Ви е страх да тръгнете по неутъпкани пътища и да зарежете зоната, която сте си градили толкова дълго време. Но съгласете, че не може цял живот да живеете в “граници”. Все някога идва моментът, в който да прескочите стените. Дали този момент е дошъл?

Време ли е да прекрачите зоната на комфорта?

1.. Не сте щастливи и не сте сигурни защо

Имате всико, от което се нуждаете, заобиколените сте с хора, но….нещо липсва и не знаете какво. Дали ежедневието Ви не е станало твърде банално? Май имате нужда от нови приключения.

2.. Съмнявате се в себе си

Не осъзнавате колко сте способни, все се подценявате. Това води до негативно себевъзприятие, което създава усещането за изпадане в черна дупка. Не се поддавайте на негативните си мисли!

3.. В застой сте

В същото положение сте от дълго време и се чувствате така все едно светът е спрял. Отворете очите и сърцата си! Има толкова нови приключения, които Ви очакват.

зоната на комфорта

Напуснете зоната си на комфорт, за да откриете нови приключения

4.. Не можете да си спомните последния път, когато сте опитали нещо ново

Не че не обичате предизвикателствата, но толкова сте се оградили в зоната си на комфорт, че всичко извън нея Ви се вижда невъзможно.

5.. Често използвате думи, като “но” и “когато”

Оправдания, като “ако това, то тогава…”, “но това няма как да стане”, са проекция на границите, които сте поставили сами на себе си. Разрушете ги и усетете силата на личната свобода!

Ако сте установили, че е време да направите промяна, какво следва?

Осъзнаването на факта, че е време да напуснете зоната си на комфорт, е само първата стъпка. Следващата е действително да прекрачите границите, като предизвикате себе си. И помнете – всяко ново нещо е плашещо в началото, но в повечето случаи се оказва вълнуващо по средата и прекрасно в края.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.