Премахнете „спъващите камъчета“ от пътя си

И се насладете на успеха

08.01.2017

В началото на всяка нова година сме склонни да си даваме обещания, които не винаги спазваме. Казваме си, че тази година ще сме по-организирани, ще работим повече за мечтите си и още куп позитивни неща. Всичко това е прекрасно. Добре е да се стимулираме, но дали действително ще изпълним всичко обещано?

Всъщност за да започнем, от изключително значение е първо да премахнем камъчетата, които ни спъват по пътя. Това са най-вече нашите отрицателни мисли и негативни нагласи.

Премахнете „спъващите камъчета“ от пътя си, за да започнете годината на чисто

1.. Премахнете извиненията

Успешните хора не се опитват да обвиняват семейството си, приятелите си, шефа си или колегите си за живота им. Вместо това, те разбират, че са напълно отговорни за собствения си живот и ситуация. Чрез извиненията, лъжете единствено себе си.

2.. Премахнете перфекционизма

Съвършенството е непостижимо, така че да се опитвате да го постигнете е загуба на време. Вместо да се притеснявате за грешките, които сте направили или физическите недостатъци, които ви тревожат, просто се съсредоточете върху това да се опитате да бъдете малко по-добри. Никой не е перфектен, но всеки може да вземе решение да бъде по-добър човек.

3.. Премахнете страха

Често сами пречим на себе си поради страха си от провал – не смеем да се включим в разговор; все не заговаряме онзи приятен колега; мислим за най-лошото, когато пред нас има толкова много хубави неща. Ако не се разделите със страховете си, няма да успеете да тръгнете напред.

Премахнете "спъващите камъчета" от пътя си

Освободете се от страховете си

4.. Премахнете нуждата да контролирате всичко

Не може да контролирате всичко и да се опитвате да го направите е безсмислена задача. Това няма да ви помогне да станете по-успешни, а само ще ви накара да се чувствате разстроени и разочаровани. Вместо да се опитвате да контролирате всичко около вас, направете усилие да се грижите по-малко за нещата, които не можете да контролирате и да се съсредоточите върху нещата, които можете.

5.. Премахнете нуждата от токсични приятели

Ако хората около вас са негативни и песимистични, с течение на времето ще „попиете“ тяхното влияние. Премахнете токсичните хора от живота си и ги заменете с оптимистични, поддържащи хора, които наистина могат да ви бъдат опора.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.