Приемете неуспехите без да се съмнявате в себе си

Нагласата на силните хора

21.06.2017

Ако сте предприемач, най-вероятно ще срещнете няколко предизвикателства, докато създавате своето виждане за успеха. Предизвикателството с тези неуспехи е начинът, по който реагираме на тях. Истински удар е след години работа, да откриете, че първият ви реално реализиран проект се проваля.

Този вид трудности могат лесно да се превърнат в отрицателно мислене. Това може да означава загуба на фокус или посока към мечтите. Ако сте в тази ситуация точно сега, тази статия може да ви помогне да си върнете увереността и да спрете да се съмнявате в своите идеи. Можете да преминете от чувството на изгубеност до мисленето “а какво следва сега?”.

Приемете неуспехите без да се съмнявате в себе си

Не бъркайте съмнението с приемането на неуспеха

Всеки от нас, който се опитва да създаде нещо, ще се изправи срещу съмненията. Важно нещо, което трябва да запомните е, че винаги имате някакъв избор. Изборът да спрете означава, че няма да имате отново съмнения, вместо това ще имате съжаления. Зависи от вас  – ще седнете в тъмнината на съмнението или ще излезете и ще се изправите пред страховете си?

“Само защото си се провалил веднъж, не означава, че ще се проваляш във всичко.” – Мерилин Монро

Съмненията на другите ще ви дърпат назад, ако не им противодействате

Не слушайте никого, който ви казва, че не можете да направите нещо. Точно както вашите собствени съмнения, тези думи ще ви дърпат назад, ако ги приемете сериозно. Самоувереността по същество идва от нас самите. Това е първата стъпка.

Обградете се с хора, които са положителни модели на подражание, насърчават и подкрепят, и ви напомнят за вашите истински способности.

Ще искате да се откажете

Филмите и книгите за успешните предприемачи често дават представата, че никога не искат да се откажат, когато са изправени пред трудности. Те продължават, без да задават въпроси. Но всъщност всеки има моменти, в които иска просто да остави всичко.

Въпросът е, че не е нужно да се притеснявате за желанието да се откажете. Трябва само добре да премислите. Дали наистина искам това, което правя с цялото си сърце? Ако отговорът е да, тогава знаете дълбоко в себе си, че има надежда. Желанието да се откажете не е проблем в този случай. Проблемът ще бъде да се откажете, когато знаете, че правилното нещо, което трябва да направите, е да продължите.

Провалът в повечето случаи е неизбежен. Но за щастие, неуспехите често водят до други възможности и идеи, които никога няма да срещнете при други условия. Приемете временните падения, като лост, който по-късно с огромна сила ще ви избута нагоре. Вървете смело към постигането на мечтите си, дори по пътя да има много кратери!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.