„Приказка за стартъпи“ от Дисни

Мечтите стават реалност благодарение на Дисни...

12.02.2014

От Дисни обявиха началото на една нова „Приказка за стартъпи“ за млади предприемачи

Компанията, в колаборация с Techstars, ще финансира 10 талантливи стартъп проекта в сферата на забавленията и медиите.

Идеята е да се осигури на перспективни проекти, достъпът до квалифицирани ментори, качествена информация, технологии и ресурси.

Вижте още: 10 съвета за перфектна Startup Pitch дъска

Програмата е първият подобен опит на Дисни, но не и на Techstars. Последната осигурява финансиране от 75 топ фирми за рискови инвестиции.

И двете компании са убедени, че по света има много талантливи млади хора с големи идеи, чакащи своя шанс. Десетте най-добри от тях, селектирани от комисията, ще бъдат финансирани с по $120 000.

Самото реализиране на идеите, ще е позиционирано в Лос Анджелис, където стартъпите ще имат достъп до техниката, героите и хората на компанията, създадена от Уолт Дисни.

Приказка за стартъпи от Дисни

Никога не спирайте да мечтаете…

Екипите ще бъдат ръководени и напътствани от най-добрите кадри на Дисни, Лукас филмс, Пиксар, Марвел. Като бонус дори самият господин Робърт Игер, изпълнителен директор на Дисни, ще даде някои съвети и препоръки на навлизащите в сферата новобранци.

Как ще се оценяват кандидатствалите?

Два основни критерия за оценка: концепция и отношение на идеята към някоя функция/част на компанията Дисни. Т.е. ако идеята ви е за приложение за направа на кафе, без да ставате от леглото – едва ли оценяващите ще я намерят за релевантна.

Молби за кандидатстване се приемат до 16 април тази година.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.